lauantai 29. marraskuuta 2008

HS: Helsingin maahanmuuttokriittinen ääniharava on luonut kannatuksensa verkossa

Helsingin Sanomien verkkosivuilla Esa Mäkinen kirjoittaa Jussi Halla-ahon luoneen kannatuksensa verkossa lähes kokonaan ilman mainostamista tai perinteistä mediaa. Mäkisen mukaan Halla-ahosta on tullut nettiapostoli maahanmuuton vastustajille, jotka puhuvat laiskojen neekereiden sijaan kulttuurin, uskonnon ja yhteentörmäysten ongelmista.

(Verkossa lyhennelmä Helsingin Sanomien Sunnuntai-sivujen artikkelista)

Helsingin Sanomat: uutisanalyysi
29.11.2008 14:57


...
Halla-aho myy myös blogissa kannattajatuotteita, kuten Valkoinen heteromies -paitoja. Blogin avulla hän voi olla suoraan yhteydessä kannattajiinsa, jotka myös keräävät Halla-aholle välillä tietoa.

Jotkut kannattajat kutsuvat häntä "Mestariksi". Halla-ahosta nimitys kuulostaa nololta, ja hän sanoo sen olevan vitsi.

"Jos joku tulee vieraskirjaan haukkumaan meitä, niin me otetaan se nimitys käyttöön. Kyllähän tämä on vastustajilta peräisin, opetuslapset palvovat mestaria."

Suivaannuttuaan häntä käsittelevästä kirjoituksesta Halla-aho kirjoitti vieraskirjaansa "Mars Ilta-Sanomien kommenttilaatikkoon. Spam and destroy!" eli roskapostita ja tuhoa. "Kyseessä oli vitsi", Halla-aho sanoo taas.

Samanmieliset ovat perustaneet myös kymmeniä blogeja, jotka jäljittelevät Halla-ahon pitkäpiimäistä ja ironialle rakentuvaa kirjoitustyyliä. Tosin, kauniisti sanottuna, vähemmän sivistyneesti.

Kansallismieliseen Suomen Sisu -järjestöön kuuluvasta Halla-ahosta on tullut nettiapostoli maahanmuuton vastustajille. Yhä harvempi nettirasisti puhuu laiskoista neekereistä, jotka vievät rehellisten suomalaisten työt. Maahanmuuton kriitikot ovat oppineet puhumaan kulttuurin, uskonnon ja yhteentörmäysten ongelmista.

"En pidä tämän asian henkilöitymisestä hyvässä tai pahassa. Se ei ole mitään halla-aholaisuutta, mikä leviää, vaan tietty tervejärkinen lähestymistapa", hän sanoo.