sunnuntai 23. marraskuuta 2008

IS: Vasemmistonaiset: Soini, ota vastuu!

Sanna Ukkola kirjoittaa Ilta-Sanomissa vasemmistonaisten julkaisemasta tiedotteesta. Siinä kansanedustaja Minna Sirnö vaatii perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia ottamaan vastuun puolueensa maahanmuuttokriittisten jäsenten näkemyksistä. Sirnön mukaan kaikki äänestäjät eivät tienneet millaisia arvoja heidän Suomen Sisu -järjestöön kuuluvat ehdokkaansa todella kannattavat. Sirnö perää Soinilta selkeää ilmoitusta siitä, mitä mieltä hän ja hänen johtamansa puolue on Suomen Sisu -järjestön arvoista ja päämääristä.

Ilta-Sanomat:
Vasemmistonaiset: Soini, ota vastuu!
22.11.2008 20:06: image

Vasemmistonaiset: tiedote
22.11.2008: image
päivitys 26.11.: image

Uusi Suomi:
Vasemmistonaiset: Soini, ota vastuu!
22.11.2008: image


...
Vasemmistonaisten mielestä Soini pakoilee vastuutaan, koska hän ei halua kommentoida sitä, mitä tietyt perussuomalaisten jäsenet esimerkiksi nettisivuillaan kirjoittavat.

Perussuomalaisten listoilta valtuustoihin valittiin muun muassa useita kansallismielisen Suomen Sisu -järjestön jäseniä.

- Tiestivätkö kaikki perussuomalaisia äänestäneet, millaisia arvoja ja millaisten yhdistysten jäseniä he tietämättään kannattavat, vasemmistonaisten puhenainen, kansanedustaja Minna Sirnö kysyy.

- Tiesivätkö he sitäkään, että Suomen Sisun keskustelufoorumilla esimerkiksi lukee, että "maahanmuutto ei vaadi tutkimusta, koska jokaisen neekerin ja ählämin maahanmuutto on katastrofi". Sivujen ylläpitäjän olisi helppo halutessaan poistaa tällaiset vihaviestit. Sivujen ylläpitäjä eli yhdistys ei voi pestä käsiään ilmoittamalla, ettei vastaa kirjoittajien näkemyksistä, Sirnö toteaa tiedotteessaan.

- Myöskään yhdistyksen jäsenen Jussi Halla-Ahon ulkomaalaisten tekemiin raiskauksiin liittyvät toiveet - eli että ne kohdistuisivat vihervasemmistolaisiin naisiin - eivät sananselittelyistä parane, Sirnö huomauttaa.
...

_______________________________________________

Vasemmistonaiset, puoluevaltuuston kokous 22.11.2008, Helsinki

Vasemmistonaiset: Kuluttajan suoja koskee myös Perussuomalaisten äänestäjiä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on useaan otteeseen julkisuudessa ilmoittanut, ettei hän tai puolue ole vastuussa siitä, mitä mieltä puolueen yksittäiset jäsenet tai puolueen listoilta valtuustoihin valitut ihmiset ovat tai siitä, mitä he esimerkiksi nettisivuillaan kirjoittavat.
Vasemmistonaisten mielestä tämä on vastuun pakoilua ja häikäilemätöntä vallan kahvaan kiipimistä keinolla millä hyvänsä.

Vasemmistonaisten mielestä kuluttajan suojan pitää koskea myös puolueita. Puolueen jäsenyyden valittaessa tai äänestyslipun kautta valtakirjan puolueen edustajille antaessaan, äänestäjällä on oikeus tietää, mitä tilaa ja mitä saa.

Perussuomalaisten listoilta kunnan valtuustoihin valittiin mm. useita Suomen Sisu – nimisen järjestön jäseniä. Suomen Sisun nettisivuilla ”onnitellaan lämpimästi massiivisesta vaalivoitosta yhdistyksen lukuisia läpimenijöitä”.

– Tiesivätkö kaikki perussuomalaisia äänestäneet, millaisia arvoja ja millaisten yhdistysten jäseniä he tietämättään kannattavat, Vasemmistonaisten puhenainen, kansanedustaja Minna Sirnö kysyy.

– Tiesivätkö he sitäkään, että Suomen Sisun keskustelufoorumilla esimerkiksi lukee, että ”maahanmuutto ei vaadi tutkimusta, koska jokaisen neekerin ja ählämin maahanmuutto on katastrofi”. Sivujen ylläpitäjän olisi helppo halutessaan poistaa tällaiset vihaviestit. Sivujen ylläpitäjä eli yhdistys ei voi pestä käsiään ilmoittamalla, ettei vastaa kirjoittajien näkemyksistä.

Myöskään yhdistyksen aktiivin Jussia Halla-ahon ulkomaalaisten raiskauksiin liittyvät toiveet – eli että ne kohdistuisivat vihervasemmistolaisiin naisiin – eivät sananselittelyistä parane.

Vastuu puolueen linjasta on kunkin puolueen johdolla. Tämä koskee myös Perussuomalaiset – puoluetta ja puheenjohtaja Soinia. Soinin on vihdoin ilmoitettava selkeästi, mitä mieltä hän henkilökohtaisesti ja hänen johtamansa puolue on Suomen Sisu – järjestön arvoista ja päämääristä.

Lisätiedot:
Puhenainen Minnan Sirnö, puhelin 050 511 3127
Naispoliittinen sihteeri Lena Paju, puhelin 050 591 1216

22.11.2008