lauantai 29. marraskuuta 2008

YLE: Soini ei sanoudu irti Halla-ahon näkemyksistä

YLE Uutisten mukaan perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei sanoudu irti Jussi Halla-ahon esittämistä mielipiteistä. TV1:n Ykkösaamuun haastateltu Soini sanoi, että Halla-ahon näkemykset on irrotettu asiayhteydestään.

Timo Soini YLE Areenassa: haastattelu
29.10.2008 10:05

YLE Uutiset:
Soini ei sanoudu irti Halla-ahon näkemyksistä
29.11.2008 10:52
päivitys 11:13
päivitys 12:40
päivitys 13:40
päivitys 13:44

Helsingin Sanomat:
Perussuomalaisten Soini ei sanoutunut irti Halla-ahon kirjoituksesta
29.11.2008 11:21


Aamulehti/STT: uutinen (uutinen poistettu)
29.11.2008 11:34
päivitys 11:36

Ilta-Sanomat/STT:
Timo Soini: Vaalivoitto ottaa koville
29.11.2008 12:00

YLE Teksti-TV: kuva
29.11.2008 12:40

...
TV1:n Ykkösaamussa Soini sanoi, että Halla-ahon näkemykset on irrotettu asiayhteydestään.

- Keskeneräisiä prosesseja ei ole ollut tapana lähteä pöyhimään tai penkomaan. Katsotaan mihin tutkintapyyntö johtaa. Ja jos se ei johda mihinkään, niin tuleeko mahdollisesti kunnianloukkauskäräjät ja mihin se johtaa. Mutta tämä ei ole oikea tapa tehdä politiikkaa, Soini kommentoi.

Soinin mukaan perussuomalaisilla ei ole mitään suhdetta maahanmuuttokriittiseen Suomen Sisu -järjestöön, vaikka sisulaisia on Perussuomalaisten Nuorten hallituksessa.

- Suomessa on kokoontumis- ja yhdistymisvapaus. Puolue ei ole minkään sisun jäsen, mutta Sisun jäseniä voi olla puolueen jäsenenä.

Puheenjohtaja Soini ei pidä Perussuomalaisia maahanmuuton vastaisena tai rasistisena puolueena. Maahanmuuttopoliittinen linja on hänen mukaansa seuraava.

- Maahan saa tulla, kun tekee töitä, omaksuu lainsäädännön ja tapakulttuurin ja maksaa veronsa, Soini kiteytti.
...
Soinin mielestä vaalienjälkeinen sanasota ja blogikirjoitusten tutkiminen kertoo siitä, että perussuomalaisten vaalivoitto ottaa vihreissä koville.

- Vihreät ovat ymmärtämässä, että meistä on tulossa saman kokoluokan puolueita ja mahdollisia kilpailijoita seuraavaa hallitusta muodostettaessa. Siellä ovat hermot pettäneet, Soini sanoi.

Soini myönsi, että jos seuraavissa eduskuntavaaleissa tulee kannatusta, perussuomalaisten pitää olla valmiita myös hallitusvastuuseen.

Ensi kesän eurovaaleihinkin perussuomalaiset aikovat panostaa tosissaan, koska Suomen lainsäädäntöä pääosin muovaava EU kaipaa arvostelijoita. Soinin mielestä eduskuntaryhmästä pitäisi jonkun lähteä ehdokkaksi.

- Pertti "Veltto" Virtanen olisi erittäin hyvä ehdokas, samoin Raimo Vistbacka on aivan loistava. Itse en lähde vaaleihin, vaikka kiusaus olisikin suuri.
...