tiistai 18. marraskuuta 2008

IS: Tutkintapyyntö Halla-ahon tekstistä

Sanna Ukkola kirjoittaa Ilta-Sanomien verkkosivuilla, että Vihreiden Naisten hallitus on muutaman päivän harkinnan jälkeen päättänyt tehdä tutkintapyynnön Jussi Halla-ahon blogikirjoituksesta, joka heidän mukaansa lietsoo raiskauksiin ja vihaan. Rikosnimike on vielä epäselvä. Halla-aho on jo aiemmin ilmoittanut tässä tapauksessa tekevänsä tutkintapyynnön Vihreistä Naisista perusteenaan perätön ilmianto. ViNa on vaatinut perussuomalaisten puheenjohtajalta Timo Soinilta irtisanoutumista Halla-ahon kirjoituksista. Soini on kieltäytynyt ottamasta tapaukseen kantaa. Halla-aho puolustaa kirjoitustaan vertaamalla sitä Osmo Soininvaaran samantapaisiin sanankäänteisiin omassa blogissaan.

Ilta-Sanomat:
Tutkintapyyntö Halla-ahon raiskaustekstistä

18.11.2008 22:02
päivitys 22:47: image
päivitys 19.11. 00:20: image

Helsingin Sanomat: Vihreät Naiset jättää tutkintapyynnön Halla-ahon kirjoittelusta
19.11.2008 07:45
päivitys 07:58: image
päivitys 15:42: image

Uusi Suomi:
Halla-ahon raiskaustekstistä tutkintapyyntö

19.11.2008 09:23: image
päivitys 13:05: image

Vihreät Naiset: tiedote
19.11.2008 10:46

Aamulehti: (uutinen poistettu)
Perussuomalaisten Halla-ahon raiskauskirjoituksesta tutkintapyyntö
19.11.2008 11:18
päivitys 14:17: image

Etelä-Suomen Sanomat:

Valtuutetun raiskauspuheista tutkintapyyntö

19.11.2008 11:33
päivitys 15:34: image


MTV3/STT:
Vihreät jättivät tutkintapyynnön Halla-ahon blogista

19.11.2008 12:42

YLE Uutiset: (uutinen poistettu)
Vihreät naiset jättää Halla-ahosta tutkintapyynnön

19.11.2008 12.48
päivitys 12:57: image
päivitys 14:09: image

Nelonen:
Valtuutetun raiskauspuheista tutkintapyyntö

19.11.2008 15:40: image

Kaleva/STT:
Vihreiltä naisilta tutkintapyyntö valtuutetun raiskauspuheista

19.11.2008

Vihreä lanka:

Jussi Halla-ahon raiskauskirjoituksesta tutkintapyyntö

19.11.2008: image

- Tutkintapyynnöllä haluamme selvityttää, syyllistyikö Halla-aho tässä rikokseen. Mahdollisia rikosnimikkeitä voivat olla rikokseen yllyttäminen, yllyttäminen kansanryhmää vastaan tai kunnianloukkaus, Vihreiden Naisten puheenjohtaja Heli Järvinen sanoo.
...
- Jussi Halla-aho on vahvistanut tuoreessa haastattelussaan, että jos naisia kuitenkin raiskataan, vihervasemmistolaiset naiset olisi syytä raiskata ennen muita. Kyse ei ole sananvapauden harjoittamisesta tai viattomasta monikulttuurisuuskritiikistä, vaan raiskauksiin ja vihaan lietsomisesta, Järvinen toteaa.

- Nyt on aika perussuomalaisten sanoutua selkeästi irti, sen sijaan, että puheenjohtaja työntää päänsä pensaaseen ja toistelee, ettei halua kommentoida asiaa.

- Maahanmuuttokriittisten perussuomalaisten näkyvä poliitikko on nyt avannut konkreettisesti siitä, mitä tämä kriittisyys käytännössä tarkoittaa. Perussuomalaisten hiljaisuudesta voi tehdä sen tulkinnan, että kenet raiskataan ensin -puhe on ihan linjassa puolueen periaatteiden kanssa. En olisi uskonut, että joudun vielä 2000-luvulla ylipäätään käymään tällaista keskustelua, hämmästelee Järvinen.
...
- Oleellisinta olisi nyt puhua siitä, miten naisiin kohdistuva väkivalta - sekä maahanmuuttajien että suomalaisten miesten tekemä - saataisiin loppumaan. Tämä on todellinen ongelma, johon perussuomalaiset eivät ole osoittaneet kiinnostusta tai ratkaisuja, Vihreiden Naisten pääsihteeri Sirpa Hertell toteaa.

Halla-aho puolestaan aikoo tehdä tutkintapyynnön Vihreistä Naisista.

- Mielestäni he melko suoraan väittävät minun yllyttävän raiskauksiin. Koska rikokseen yllyttäminen on rikos, he siis syyttävät minua rikoksesta, mikä puolestaan vailla perusteita tehtynä on rikos, Halla-aho kirjoitti blogissaan.
...
Halla-aho puolustautui maanantaina blogissaan ja siteerasi vihreiden ääniharavan Osmo Soininvaaran vuoden takaista kirjoitusta, jossa Soininvaara kommentoi Tehyn työtaistelua:

"Sen sijaan olen ollut huolissani Tehyn symppareiden mielipiteistä. Jos joku kuoleekin, niin sehän on työnantajan vika. Tuli spontaani vihanpuuska, jonka aikana ajattelin, että jos jonkun on pakko kuolla, niin toivottavasti tämä on joku kirjoittajan omaisista", Soininvaara kirjoitti tuolloin.

- Hassu juttu, melkein samat sanankäänteet kuin minulla, mutta kukaan ei syyttänyt Osmoa yllytyksestä mihinkään tai minkään ihannoimisesta, Halla-aho kirjoitti blogissaan maanantaina.
...
- Voi olla hankalaa hänen kanssaan vakavaa yhteistyötä tehdä, kyllä hän sillä tavalla on itsensä maahanmuuttokysymyksissä maalannut, tehnyt itsestään tavallaan symbolin, Soininvaara totesi IS:lle.

- Mutta katsotaan, minkä asenteen perussuomalaiset maailmaan ottavat. Hän on toki osa sitä ryhmää, enkä tiedä hänen muista mielipiteistään vielä mitään. Valtuusto käsittelee lähinnä kaavoja eikä ulkomaalaiskysymyksiä.

---------------------

YLE Uutiset 12:57:
Halla-aho on kirjoittelussaan muun muassa toivonut raiskaajien iskevän vihervasemmistolaisten naisten kimppuun.

Muutettu:

YLE Uutiset 14:09:
Halla-aho on blogissaan muun muassa kirjoittanut, että "kun raiskaukset lisääntyvät joka tapauksessa, raiskatuksi tulisivat oikeat ihmiset eli vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä."