perjantai 28. marraskuuta 2008

IS: Poliisi: Jussi Halla-ahon aselupa mietintään

Ilta-Sanomat kirjoittaa poliisin harkitsevan Jussi Halla-ahon aseluvan peruuttamista. Poliisi on saanut vihjeen Halla-ahon blogikirjoitusten sisältämästä aseharrastuksen ihannoinnista.

Teemu Lahtisen tutkintapyyntö Vihreän langan kolumnista ei johda toimiin. Poliisin mukaan kolumnissa mainittu "perussuomalaisten tuhoaminen" oli asiayhteydessään poliittista kielenkäyttöä, joka tarkoitti perussuomalaisten kannatuksen vähenemistä.

Ilta-Sanomat:
Poliisi: Jussi Halla-ahon aselupa mietintään
28.11.2008 13:28

Iltalehti:
Lehti: Jussi Halla-ahon aselupa mietintään
28.11.2008 14:03

Helsingin Sanomat:
Poliisi harkitsee Jussi Halla-ahon aseluvan peruuttamista
28.11.2008 16:20

Aamulehti:
Jussi Halla-ahon aselupa hyllylle?

28.11.2008 17:46
päivitys 18:21

Poliisi käy parhaillaan läpi Helsingin tulevan kaupunginvaltuutetun, Jussi Halla-ahon (ps, sit) asetekstejä. Halla-aho on kirjoittanut useita väkivaltaa ja aseharrastusta ihannoivia tekstejä. Halla-aho on innokas aseharrastaja.

- Totta kai hänen aselupaansa pitää miettiä. Olemme saaneet vihjeen näistä teksteista ja käymme niitä parhaillaan läpi. Pohdimme, onko tällaista henkilöä syytä pelätä vai onko kyse pelkästä retoriikasta, sanoo rikoskomisario Vesa Hietala Helsingin poliisista.

- Kaikki tällaiset puheet on otettava vakavasti.
...
Halla-aho on kertonut, että hän ei menisi väliin, jos näkisi raiskauksen. Pahinta olisi, jos hän joutuisi maksamaan afrikkalaiselle raiskaajalle kivusta ja särystä korvauksia.

"Tuollaisessa tilanteessa voisin hyvin kuvitella menettäväni kokonaan itsehillinnän ja ottavani hengiltä sekä tuomarin, kipua ja särkyä kärsineen saastan että häntä puolustavan oikeusavustajan."

Espoolaisen ensi kauden kaupunginvaltuutetun Teemu Lahtisen (ps) tutkintapyyntö Vihreän langan kolumnista ei johda toimiin. Poliisin mukaan Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton pääsihteeri Jehki Härkönen ei ole syyllistynyt rikokseen.
...
- Teksti ei aiheuta toimia. Ei tuossa kukaan ole syyllistynyt rikokseen. Asiayhteydestä voi päätellä, että kyse on poliittisesta kielenkäytöstä ja kolumnissa puhutaan puolueen kannatuksen vähenemisestä, ei joukkotuhonnasta, tutkinnanjohtaja Hietala kuittaa.