keskiviikko 19. marraskuuta 2008

YLE: Sisäministeriöltä lisärahaa turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten sijoittamiseen

Sisäministeriö varaa lisää rahaa pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden odotettua suuremman määrän aiheuttamiin menoihin.

YLE Uutiset: uutinen
19.11.2008 15.38

Sisäministeriö varaa kuntien menoihin ja vastaanottokeskusten ylläpitoon loppuvuodeksi vielä vajaat 14 miljoonaa euroa lisää rahaa. Lisäyksen taustalla on ministeriön uusi arvio sijoitettavien pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden määrästä.

Arvion mukaan kunnissa on loppuvuodesta sijoitettuna yli 2 000 pakolaista, mikä on yli 700 enemmän kuin tälle vuodelle arvioitiin. Pakolaisten lisäksi turvapaikanhakijoita tulee tuhat enemmän kuin alun perin arvioitiin.

Rahan tarvetta lisää myös ennakoitua suurempi alaikäisten turvapaikanhakijoiden määrä. Ministeriö arvioi, että tämän vuoden aikana maahan tulee 500 alaikäistä turvapaikanhakijaa. Esimerkiksi viime kuussa Suomeen tuli 144 alaikäistä turvapaikanhakijaa.
...
Valtio varaa lisäysten jälkeen koko vuodeksi reilut 80 miljoonaa euroa pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden sijoituksiin.
...
Uusien arvioiden mukaan Suomeen tulee tänä vuonna 3 500 turvapaikanhakijaa. Pakolaisia kunnissa on loppuvuodesta vajaat 5 000, joista yli 2 000 on sijoitettu tämän vuoden aikana.