keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Uusi Suomi: Vinkki maahanmuuttoministerille: ”Älä googlaa itseäsi”

Uuden Suomen haastattelema maahanmuuttoministeri Astrid Thors ei halua nettiin sensuuria, mutta vaatii ylläpitäjiltä tiukempaa moderointia ja sivuille rekisteröitymistä. Thorsin tulkinnan mukaan kaupunginjohtaja Jussi Pajunen ei halua lopettaa pakolaisten vastaanottoa Helsinkiin, vaan saada valtion korvaamaan heistä aiheutuvia kustannuksia.

Uusi Suomi: haastattelu
3.12.2008 18:00


Internetin nimettömyys raaistaa poliittista keskustelua, sanoo Uuden Suomen verkkovieraana ollut Eurooppa- ja maahanmuuttoministeri Astrid Thors (rkp.). Thors ei halua internetin keskustelupalstoille sensuuria, mutta pitää tärkeänä sitä, että sivuilla olisi tiukemmat säännöt niille rekisteröitymisestä.

- Joidenkin keskustelusivujen ylläpitäjien pitäisi olla vastuullisempia. Ylläpitäjien pitäisi valvoa, mitä sanotaan, ja ehkä vaatia rekisteröitymistä, Thors sanoo.

Thorsin mukaan nimettömästi ip-osoitteita käyttäviltä on vaikea pyytää jälkikäteen korjauksia henkilökohtaisuuksiin menneestä kirjoittelusta.
Thorsin ystävät ovat toivoneet, ettei tämä googlaisi omaa nimeään.

- Ystävät ovat suositelleet minulle, että älä mene googlaamaan itseäsi, koska et voi olla tyytyväinen siitä, mitä kaikkia henkilökohtaisuuksia on kirjoitettu nimissäsi, Thors totesi Uuden Suomen haastattelussa.

Ministeri Thors vastasi verkkovierailunsa aikana kymmeniin kysymyksiin muun muassa Helsingin kaupunginjohtajan Jussi Pajusen (kok.) esittämään kritiikkiin valtion maahanmuuttopolitiikasta.

- Mitä tulee turvapaikan hakijoihin, kunnat ovat tärkeässä asemassa ja valtio pyrkii korvaamaan kuntien kustannukset. En tulkitse Pajusta sillä tavalla, että hän haluaisi lopettaa pakolaisten vastaanoton Helsingissä, Thors vastasi.

Thors ilmoitti haastattelussa, ettei aio asettua ehdokkaaksi seuraavissa Euroopan parlamenttivaaleissa.