torstai 11. joulukuuta 2008

ViNOn puheenjohtajat: Alkuperäinen esitys ulkomaalaislaiksi hyvä

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto haluaa antaa tukensa Astrid Thorsin ulkomaalaislakiesitykselle. ViNOn kannanotto on reaktio Kokoomusnuorten vaatimuksiin ministeri Thorsin erosta.

Vihreät nuoret: tiedote
11.12.2008


Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton (ViNO) puheenjohtajat pitävät hallituksen alkuperäistä esitystä ulkomaalaislain muuttamiseksi hyvänä. - Hallitus antoi yksimielisen esityksen siitä, että Suomi ei karkota ihmisiä maihin, joissa heitä uhkaa esimerkiksi kestämätön ihmisoikeustilanne, huomauttaa ViNOn puheenjohtaja Heikki Korpela. - Hallituksen ja myös ministeri Thorsin tulisi jatkaa samalla linjalla.

ViNOn kannanotto on reaktio Kokoomusnuorten vaatimuksiin ministeri Thorsin erosta. Kokoomusnuorten vaatimukset perustuvat siihen, että maahanmuuttopolitiikasta aiheutuu "kulttuurisia ongelmia".

- Maahanmuuttoon liittyy myös ongelmia. Niitä esiintyy sekä maahanmuuttajien sopeutumisessa että yhteiskunnan sopeutumisessa heihin. Ongelmien nyyhkyttelyn sijaan ongelmia tulee ehkäistä ja ratkaista. Ensimmäiseksi on saatava kuntoon kielikoulutus, joka on integroitumisen ensiedellytyksiä ja Suomessa retuperällä, jatkaa ViNOn puheenjohtaja Laura Nordström. - Rikoksista maahanmuuttajia tulee rangaista tasavertaisesti syntyperäisten suomalaisten kanssa. Karkottaminen rikosten perusteella edustaa samanlaista silmien sulkemista todellisuudelta kuin rikollisuuden "ymmärtäminen" tai hyssyttely.

- Rajakontrollin kiristäminen entisestään voi vähentää laillista maahanmuuttoa, mutta sillä ei käytännössä missään ole kitketty vaan lisätty laitonta maahanmuuttoa. Tämä ei helpota vaan vaikeuttaa maahanmuuttajien integroitumista. Ennen muuta se ei helpota hädänalaisten ihmisen asemaa, summaa Korpela.