torstai 18. joulukuuta 2008

Keskisuomalainen: Poliisi: Kerjäläisiä tulee jopa yhteiskuljetuksilla

Keskisuomalaisen Anita Härkönen on haastatellut eri kaupunkien poliiseja. Heidän mukaansa viikon aikana kaduille ilmestyneet kerjäläiset ovat pääosin yksittäisiä henkilöitä ja perheitä, mutta joskus toiminta saattaa olla järjestäytynyttä. Ylikomisario Ilpo Kortelainen muistuttaa, että rahaa pyydetään niin kauan kuin sitä annetaan.

Keskisuomalainen:
Poliisi: Kerjäläisiä tulee jopa yhteiskuljetuksilla
18.12.2008 11:15


Tamperelainen:
Kerjäläiset tulivat taas
11.12.2008


[...]
- Joku avustaja on voinut rahoittaa tänne tulon ja kerjäläiset joutuvat maksamaan hänelle takaisin. Ei köyhä yksistään osaa tulla tänne rikastumaan, Turun poliisin ylikonstaapeli Markku Autio epäilee.

Helsingin poliisi löysi keväällä kiinteistön, jossa säilytettiin kerjäysrekvisiittaa. Viitteitä rikolliseen toimintaan ei kuitenkaan löytynyt.

- Tällaisia yksittäisiä tukikohtia saattaa olla. Lähtömaissa saatetaan kerätä yhteisesti rahaa, porukka kokoon ja sopia yleisten maanteiden kautta yhteiskuljetuksista, Helsingin poliisin ylikomisario Mika Pöyry arvioi.
[...]
- Viesti kulkee siitä, missä on otolliset kaupungit ja paikat, joten siellä kasvatetaan toimintaa, komisario Ismo Rajala Tampereen poliisista kertoo.
[...]
- Niin kauan kuin ihmiset antavat rahaa, se on viesti, että kannattaa pyytää, Kuopion poliisin ylikomisario Ilpo Kortelainen muistuttaa.