tiistai 2. joulukuuta 2008

Aamulehti: Vihreiden Minerva Krohn torjuu Pajusen maahanmuuttokritiikin

Aamulehti kertoo Minerva Krohnin torjuvan kaupunginjohtaja Jussi Pajusen vaatimuksen maahanmuuttajien määrän kasvun jarruttamisesta. Krohnin mielestä taantuma ei ole tarpeeksi hyvä syy muuttaa tarkkaan harkittua maahanmuuttopolitiikkaa. Lisäksi ikärakenteen muutos edellyttää lisää työperäisiä maahanmuuttajia. Pakolaiskiintiötä Krohn pitää liian pienenä.

Aamulehti: uutinen (Aamulehti poistanut sivuiltaan)
2.12.2008 09:09


Helsingin kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Minerva Krohn (vihr.) torjuu kokoomuslaisen kaupunginjohtajan Jussi Pajusen vaatimuksen Helsingin maahanmuuttostrategian muutoksesta. Krohn sanoo, että Helsingin maahanmuuttajapolitiikka on tarkkaan harkittu ja linjassa valtakunnallisen politiikan kanssa.
- Ei kelkkaa voi yhtäkkiä kääntää, kun tulee pieni taantuma.

- Vaikuttaa, ettei Pajunen ole ajatellut, miltä hänen tekstinsä vaikuttaa, Krohn sanoo viitaten maahanmuuttajavastaiseen verkkopalautteeseen, jota Pajunen on blogitekstistään yön aikana saanut.

Krohn epäilee Pajusen selvittäneen huonosti itselleen, mistä eri maahanmuuton muodoissa on kysymys. Hänen mielestään ikärakenteen muutos vaatii, että työperäisessä maahanmuutossa ollaan edelleen "sisäänheittäjiä". Pakolaisia taas otetaan puhtaasti humanitäärisistä syistä. Krohn pitää Suomeen otettavien kiintiöpakolaisten määrää pikemminkin pienenä kuin suurena.

Hän on Pajusen kanssa samaa mieltä siitä, että maahanmuuttajien työllistymisestä on huolehdittava tähänastista tehokkaammin.