keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Aamulehti: Perussuomalaiset repivät vasemmiston rivejä Tampereella

Aamulehti kertoo, että suhtautuminen perussuomalaisiin hajottaa vasemmiston rivejä. Osa vasemmistoliiton ja SDP:n valtuutetuista kieltäytyy yhteistyöstä ulkomaalaiskriittiseksi leimatun puolueen kanssa. Huhujen mukaan 3-4 perussuomalaisia vierastavaa vasemmistoliittolaista saattaisivat jopa irrota omaksi valtuustoryhmäkseen.

Aamulehti: uutinen
10.12.2008 20:07
päivitys 11.12. 10:55

Aamulehti:
Stenius-Kaukonen: Jos olisin tiennyt, en olisi lähtenyt kunnallisvaaleihin
12.12.2008 07:54
päivitys 10:04


Kansan Uutiset
Vasemmistoliitto valitsi XL:n Tampereella
3.12.2008 15:19Mahdollinen yhteistyö perussuomalaisten kanssa kaupungin luottamusmiespaikkoja jaettaessa repii vasemmiston rivejä Tampereella.

Sekä vasemmistoliitossa että sdp:ssä on valtuutettuja, jotka suhtautuvat kielteisesti siihen, että vasemmisto tekisi yhteistyötä ulkomaalaiskriittiseksi leimatun puolueen kanssa.

Vasemmistoliiton apulaispormestari Sirkkaliisa Virtanen harkitsee, voiko hän enää jatkaa valtuustoryhmässä, jos se lähtee auttamaan perussuomalaisia luottamusmiespaikkojen jaossa. Hän ei ole ryhmässään ainoa.

[...]

Kolmen tai neljän valtuutetun irtaantuminen vasemmistoliiton valtuustoryhmästä jättäisi sen lilliputtiryhmien sarjaan.

Kovimmissa huhuissa samaan ryhmään ollaan kuitenkin naittamassa myös niitä sdp:n valtuutettuja, jotka suhtautuvat myönteisesti XL-yhteistyöhön ja vierastavat kumppanuutta perussuomalaisten kanssa.

[...]

----------

Miten [Marjatta Stenius-Kaukonen] suhtaudutte apulaispormestari Sirkkaliisa Virtasen uhkaukseen siitä, että hän harkitsee eroa valtuustoryhmästä, jos perussuomalaisten kanssa tehdään yhteistyötä?

- En sano siitä yhtään mitään.

Onko perussuomalaiskuvio tekosyy tässä tilanteessa, jossa pääerimielisyys on se, tehdäänkö yhteistyötä XL:n kanssa vai ei?

- Voit arvioida itse.

------------

[Minna] Sirnön lähtökohta paikkaneuvotteluissa oli se, että uusille ihmisille saataisiin mahdollisimman paljon paikkoja, jotta niin varavaltuutetut kuin nekin ehdokkaat, jotka eivät tulleet valituiksi, pääsisivät mukaan.

– Toisaalta vierastin perussuomalaisten kanssa tehtävää yhteistyötä.