torstai 14. tammikuuta 2010

Iltalehti: Haki oleskelulupaa, päätyi heti vankilaan

Iltalehti: Haki oleskelulupaa, päätyi heti vankilaan 14.1.2010

Kosovon alueelta tulleella maahanmuuttajalla ei ollut mitään tietoa poliisin etsintäkuulutuksesta hänen astuessaan ulkomaalaispoliisin ovesta Malmin Viljatie 2:ssa viime perjantaina.

Miehen etsintäkuulutuksessa määrättiin, että hänet oli heti tavattaessa otettava kiinni ja passitettava vankilaan kärsimään lainvoiman saanutta vuoden ja neljän kuukauden vankeustuomiotaan törkeästä huumausainerikoksesta.

Valppaan poliisin ansiosta käry kävi heti, ja mies pantiin putkaan. Hänet vietiin vielä perjantaina Helsingin vankilaan Sörnäisiin.

Haluttiin kuulla Selloon liittyen

Mies oli Iltalehden tietojen mukaan karkotettu Suomesta vuonna 2007. Maahantulokielto oli kuitenkin päättynyt viime vuoden keväällä.

Mies oli tiettävästi oleskellut Suomessa ilman lupaa jo joitakin kuukausia, kun hän meni ulkomaalaispoliisiin hakemaan oleskelulupaa.

Virkailija huomasi sakkoasiaksi laskettavan luvattoman maassaolon ja ilmoitti asiasta esimiehelleen, jolloin selvisi, että miehestä oli myös voimassa oleva ykköstason etsintäkuulutus.

Iltalehden tietojen mukaan poliisit olivat etsineet miestä useista paikoista heti Sellon joukkomurhan jälkeen. Häntä ei kuitenkaan tuolloin löydetty. Miestä olisi tiettävästi haluttu kuulla maanmieheensä Ibrahim Shkupollin liittyen. Etsintäkuulutettua itseään ei kuitenkaan epäilty eikä edelleenkään epäillä osallisuudesta tapahtumiin.

"Sujui rauhallisesti"

Ulkomaalaispoliisin komisario Arvo Mäntykenttä vahvistaa, että perjantaina oleskelulupaa hakenut ulkomaalainen mies otettiin paikan päältä kiinni ja toimitettiin vankeinhoitoviranomaisien huostaan. Hän ei kuitenkaan suostu vahvistamaan kiinni otetun henkilöllisyyttä.

- Tilanne sujui aivan rauhallisesti, Mäntykenttä toteaa.

Vankilaan passittamisesta huolimatta mies jätti poliisille oleskelulupa-anomuksen. Mikäli viranomaiset eivät sitä hänelle myönnä, mies käännytettäneen takaisin kotimaahansa heti vankilasta vapautumisen jälkeen.

Helsingissä kirjoilla ollut mies on tiettävästi hiljattain mennyt naimisiin suomalaisen naisen kanssa. Myös hänen kolme sisartaan ja iäkkäät vanhempansa asuvat Suomessa.