keskiviikko 3. helmikuuta 2010

YLE: Helsinki haluaa 80 prosenttia ekaluokkalaisistaan lähikouluun

YLE Helsinki: Helsinki haluaa 80 prosenttia ekaluokkalaisistaan lähikouluun 3.2.2010

Ekaluokkalaisten on aika ilmoittautua kouluhin Helsingissä. Koulunkäynnin aloittaa syksyllä noin 5 000 vuonna 2003 syntynyttä lasta.

Helsingissä ilmoittaudutaan tänään peruskoulun ensimmäiselle luokalle.

Helsingin opetuspäällikön viransijainen Lassi Kilponen sanoo, koulujen tasosta liikkuu erilaisia tulkintoja. Se vaikuttaa vanhempien haluihin ilmoittaa lapsensa kouluun, joka ei välttämättä ole lähin opinahjo.

Arvioita todellista mainettaan huonommista kouluista kuulee sekä koulujen opettajilta ja lasten vanhempien suusta, Kilponen sanoo.

- Jos huoltajilla on sellaisia käsityksiä ja pelkoja, että jossakin koulussa on haastavampaa ja alueella on liikaa maahanmuuttajia, niin ne ovat yleensä sellaisia huoltajia joilla ei välttämättä ole vielä kontaktia siihen kouluun, arvioi Lassi Kilponen.

Ennalta muodostettu mielikuva koulun tasosta muuttuu, kun koulu tulee tutuksi.

- Kun kouluun mennään tutustumaan tai lapsi on siellä koulussa, niin huomataan että todellisuushan olikin ihan toinen, vs. opetuspäällikkö Lassi Kilponen kuvailee.

Helsingissä 30 koulua saa tänä vuonna rahallista tukea vanhempien tulo- ja koulutustason sekä alueella asuvien maahanmuuttajien määrän perusteella.