torstai 9. joulukuuta 2010

Kouvolan Sanomat: Maan kulttuuriin täytyy sopeutua

Kouvolan Sanomat, mielipide: Ashraf Benyamin: Maan kulttuuriin täytyy sopeutua 9.12.2010
Kouvolan Sanomat, mielipide: Seppo Mäkinen: Uimisella ja uskonnolla ei ole tekemistä keskenään 8.12.

En ollut uskoa silmiäni, kun luin Kouvolan Sanomista siitä, että Kouvolassa on käyty keskustelua maahanmuuttajanaisten uimavuoroista, joissa kielletään miesten pääsy uimatiloihin. Edes laitosmiehetkään eivät saa päästä sisään! On todella järkyttävää, että Suomi on mennyt tähän suuntaan. On aivan selvää, että maassa eletään maan tavalla. Eli loogisesti, jos maahanmuuttajanaiset haluavat elää Suomessa, heidän täytyy noudattaa maan tapoja. Ihmettelemme koko ajan, miksi ulkomaalaiset eivät millään osaa sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan. Miten voi heitä pyytää sopeutumaan, jos suomalaiset itse eivät pidä kiinni omasta kulttuuristaan ja tavoistaan?

Ilman muuta pitää kunnioittaa muiden kulttuureja, mutta on kohtuutonta muuttaa koko järjestelmää jonkun kulttuurin takia. Jos lähdetään liikkeelle tällä periaatteella, sitten kaikkien suomalaisten naisten pitää käyttää huntua, koska somalialaisessa kulttuurissa naiset ovat hunnutettuja!. Lisäksi mies saa mennä naimisiin neljän naisen kanssa, koska somalialaisessa kulttuurissa näin tehdään!. Pakkoruotsin tilalla opetetaan kouluissa pakkosomaliaa.

Voin kuvitella suomalaisen perheen käymässä uimahallissa ja ovella kerrotaan pikku-Eetulle, että sinä ja äiti pääsette mutta isä ei, koska nyt on somalinaisten vuoro, johon miehet eivät saa tulla! Mitä äiti selittää pikku-Eetulle? Suostuuko Eetu enää käymään uimassa tyttöjen kanssa?

Lehdessä mainittiin, että somalinaisille on tärkeää oppia uimaan tuhansien järvien maassa. Aikovatko somalinaiset jatkossa uida järvissä miesten silmien edessä, vai aikooko Kouvola sulkea tiettyjen järvien rannat aidoilla niin, että somalinaiset pystyvät uimaan rauhassa?

Ne perheen miehet, jotka eivät salli perheen naisten uida yleisillä uimarannoilla, halveksivat helposti ja häpeämättömästi tuijottavat suomalaisnaisia rannoilla. Se on hyvin loukkaavaa suomalaiselle naiselle, koska naisenarvo ei ole todellakaan kiinni siitä käykö hän uimassa miesten nähden vai ei.

Onneksi olen itse ulkomaalaistaustainen. Olen varma, että jos olisin suomalainen, minua olisi varmasti syytetty rasistiksi. Mielestäni jokaisen toisessa maassa asuvan täytyy sopeutua uuden maan kulttuuriin ja tapoihin eikä voi odottaa, että koko maan järjestelmä ja tavat muutetaan hänen tapojensa mukaan.

Uskontoa ei saa sotkea tähän asiaan. Se on puhtaasti kulttuuriasia. Esimerkiksi Lähi-idän maissa monet musliminaiset käyvät uimassa julkisilla rannoilla ja uimahalleissa. Miksei opeteta somalinaisille jotain muuta liikuntalajia kuten hiihtoa tai suunnistusta, joka auttaa heitä sopeutumaan Suomen luontoon ja samalla heidän kulttuurinsa ei estä sitä?

Ashraf Benyamin

Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, ylilääkäri

Kouvola

________________________________________________

Kouvolan Sanomat, mielipide: Seppo Mäkinen: Uimisella ja uskonnolla ei ole tekemistä keskenään

Näin vaalien alla vaatii melkoista rohkeutta tehdä päätöksiä, jossa musliminaisille tarjotaan erityisiä uimahallivuoroja. Samaan aikaan on päätetty lopettaa eläkeläisten (huom. suomalaisten) mahdollisuus ilmaiseen uintiin. Maahan tulleet musliminaiset eivät maksa uimisesta mitään, sen maksaa Suomen valtio. Satu Kurri saa vastata, jos asia on toisin.

Miksi muualta tulevilla on paremmat oltavat, kuin suomalaisilla? Jotain on pielessä. Tämäkin asia vie tulevia ääniä ihan tiettyyn suuntaan. Meillä on oma sääntömme ja lakimme, joita pitää noudattaa. On hienoa, jos musliminaiset haluavat oppia uimaan. Perusteluna on Satu Kurrin mukaan kansalaistaito meidän tuhansien järvien maassamme. Siellähän voi olla rannoilla miehiä, jotka ovat kalassa. Kuka heidät sieltä sitten häätää, kun musliminainen haluaa mennä uimaan.

Uimahallin säännöissä lukee selvästi, että uimaan uimapuku päällä, ei alasti. Jos uimahallin henkilökunnan pitää poistua paikalta, sen takia että ovat miehiä, on taas jotain pielessä. Olen nähnyt musliminaisten uimapuvun siskollani, joka oli Saudi-Arabian rannoilla uimassa. Se on niin peittävä, että näkyy pää, kämmenet ja nilkat. Eihän sellaisessa asussa saa mennä uimahallissa uimaan. Monasti olen nähnyt, kuinka nuoria suomalaisia poikia on käännytetty, kun he yrittivät uimaan pitkissä shortseissa.

Kyllä musliminaiset ovat ihan tervetulleita uimahalleihin, mutta ei omilla säännöillä. Me olemme Suomessa nyt! Alkaa tuntua siltä, että maahanmuuttajat ovat maatamuuttavia, joille sallitaan kaikkea, mutta omat jääkööt ilman.

Minkälainen maamme on 20 vuoden kuluttua, jos emme uskalla kunnioittaa omia perinteitämme? Mitä tekemistä uskonnolla ja uimisella on keskenään? Jos tämä aiottu hanke toteutuu, niin siitä vaan huntua ostamaan ja uimaan!

Minä en ole rasisti, haluan vai oikeudenmukaisuutta kansalaisillemme. Tällaisilla tempauksilla monen ajatukset saattavat muuttua.

Seppo Mäkinen

Inkeroinen