maanantai 4. huhtikuuta 2011

Aamulehti: Venäläinen haaveili Karjalan liittämisestä Suomeen - Hakee nyt turvapaikkaa

Aamulehti: Venäläinen haaveili Karjalan liittämisestä Suomeen - Hakee nyt turvapaikkaa 4.4.2011

Karjalan yhdistämisestä Suomeen haaveileva venäläismies hakee turvapaikkaa Suomesta. Pro Karelia -yhdistyksen mukaan Stolica Onego -lehti kertoo, että 48-vuotias mies on hakenut Suomesta poliittista turvapaikkaa. Miehen radikaalit ajatukset ovat tuoneet hänelle Venäjällä jo yhden sakkotuomion.

Miehelle rapsahti viime kesänä 100 000 ruplan sakkotuomio, koska hän ehdotti kansanäänestystä Karjalan tasavallan sekä eräiden Murmanskin ja Leningradin alueitten liittämisestä Suomeen.

Syyttäjän mukaan mies sanoi, että Neuvostoliitto oli liittänyt suomalaiset alueet itseensä perusteettomasti. Miehen mukaan kyse oli enemmänkin hätähuudosta Karjalan ja sen kehnon tilanteen vuoksi. Mies jakeli Karjalassa lentolehtisiä, joissa hän perusteli vaatimuksiaan näin:

”Se ei ole vuosien 1939-45 sodan tuloksien uudelleenkäsittelyä. --- Kyse on siitä, voimmeko jäädä eloon vai tuhotaanko meidät asteittain.”

Pro Karelialle ei ole vielä tarkempaa tietoa siitä, millä perusteella poliittista turvapaikkaa on haettu. Yhdistys arvelee, että ekstremismistä tuomittu mies ei katso saavansa Venäjällä oikeutta ja hän pelkää vapautensa puolesta.