torstai 7. huhtikuuta 2011

YLE: Maahanmuutto jakaa puolueiden sisälläkin

YLE Satakunta: Maahanmuutto jakaa puolueiden sisälläkin 7.4.2011

Yli puolet satakuntalaisista kansanedustajaehdokkaista ei tiukentaisi maahanmuuttajien vastaanottamista ja tukemista. Eniten maahanmuuton tiukentamista vaativat perussuomalaiset. Suhtautuminen asiaan vaihtelee voimakkaasti myös puolueiden sisällä. Asia käy esille Ylen vaalikoneen vastauksista

Ylen vaalikoneeseen vastanneista satakuntalaisehdokkaista runsas puolet ei allekirjoita väitettä, että maahanmuuttajien vastaanottamista ja tukemista verovaroin on tiukennettava. Selkeimmin tällaista ajatusta vastustivat vihreät. Heidän ehdokkaistaan yli 90 % oli joko jokseenkin tai täysin eri mieltä ajatuksen kanssa.

Kaikki vaalikoneeseen vastanneet perussuomalaisten ehdokkaat olivat täysin yksimielisiä tämän vaalikoneen väittämän kanssa, että maahanmuuttajien vastaanottamista ja tukemista verovaroin on tiukennettava.

Maahanmuuttajia työelämän tarpeisiin

Moni vastanneista kohdentaisi maahanmuuton pelkästään työperäisiin tarpeisiin, mutta on niitäkin jotka näkevät asiassa myös humanitaarisen näkökulman. Sanottiin, että Suomella on varaa kantaa vastuuta pakolaisista tai, että maahanmuuttopolitiikka kaipaa oikeaa moniäänistä keskustelua nykyisen tunkkaisen ja tunteisiin perustuvan kinastelun sijasta.

Satakunnan 98 kansanedustajaehdokkaasta Ylen vaalikoneeseen on vastannut kaikkiaan 78 ehdokasta.

Maahanmuuttopaneeli Porissa

Aiheeseen liittyen järjestetään tänä iltana Maahanmuuttopoliittinen vaalipaneeli Rakastajat-teatterissa klo 18.00 alkaen.

Tilaisuuden yhteydessä esitetään katkelma teatterin uudesta Paperittomat-näytelmästä ja keskustellaan näytelmän herättämistä maahanmuuttopoliittisista kysymyksistä. Paneelin puheenjohtajana toimii Sinikka Tuomi Ylestä.