tiistai 23. kesäkuuta 2015

Yle: Perussuomalaisen kunnallispoliitikon pakkosterilisaatiokommentit eivät johda jatkotoimiin

Yle: Perussuomalaisen kunnallispoliitikon pakkosterilisaatiokommentit eivät johda jatkotoimiin 23.6.2015

Helsingin perussuomalaisten Olli Sademiehen lausunto Suomessa asuvien afrikkalaisten miesten pakkosterilisaatiosta eivät johda sanktioihin. Puolue sanoutui jo aiemmin Sademiehen lausunnoista. Tämä riittää Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Seppo Kanervalle.

Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu Olli Sademies (ps.) ehdotti toukokuun lopulla henkilökohtaisessa Facebook-profiilissaan rajuja toimia maahanmuuttajien lapsimäärän rajoittamiseksi.

Sademies kirjoitti, että Afrikasta saapuvien lapsimäärä pitäisi rajoittaa kolmeen, vaikka se edellyttäisi pakkosterilisaatiota afrikkalaisille miehille.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtajan Seppo Kanervan mukaan Sademiehen pakkosterilisaatiokommentit eivät johda jatkotoimenpiteisiin.

– Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sanoutui irti Sademiehen lausunnoista ja tämä riittää tällä erää, Kanerva toteaa Svenska Ylelle.

Sademies on myös aiemmin herättänyt huomiota lausunnoillaan. Hän on esimerkiksi ehdottanut, että päiväkotilasten tulee oppia ampumaan automaattiaseilla selvitäkseen monikulttuurisessa yhteiskunnassa.

– Jos hän jatkaa tällaista, hänet voidaan erottaa puolueesta, mutta nyt se ei ole ajankohtaista, sanoo valtuustoryhmän puheenjohtaja Kanerva.

Poliisi sai asiasta kolme kantelua vihanlietsonnasta, mutta teki päätöksen jo aiemmin, että Sademiehen lausunnot eivät johda esitutkintaan.

Eläkkeellä oleva entinen poliisi Olli Sademies oli ehdolla kevään eduskuntavaaleissa perussuomalaisten ehdokkaana. Hän sai Helsingin vaalipiirissä 462 ääntä, mutta jäi eduskunnan ulkopuolelle. Hän on myös kiinteistölautakunnan ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut kuntayhtymän hallituksen jäsen.