perjantai 8. tammikuuta 2010

YLE: Maahanmuuttokriittisyys nostaa päätään

YLE Kymenlaakso: Maahanmuuttokriittisyys nostaa päätään 8.1.2010
Kymen Sanomat: Kriittinen keskustelu ei ole rasismia 13.1.2010

Vastaanottokeskussuunnitelmat herättivät Kouvolassa vastustusta, joka kanavoitui muun muassa nettiryhmiin. Poliisi kerää tietoja rasistisesta käyttäytymisestä.

Turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten vastaanotto nostaa Kymenlaaksossa pintaan maahanmuuttajavastaista keskustelua.

Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustaminen Kouvolan-seudulle on toistaiseksi peruttu, mutta nettiyhteisö Facebookissa vastaanottokeskusta vastustava ryhmä kerää edelleen jäseniä. Siihen kuuluu lähes 700 ihmistä.

Kotkassa perussuomalaiset tavoittelevat kiintiöpakolaisten vastaanoton lopettamista. Muiden poliittisten teemojensa joukossa Kotkan perussuomalaiset ovat vaatineet myös rikoksiin syyllistyneiden maahanmuuttajien karkottamista ja viimeksi minareettikieltoa.

Kymenlaakson poliisi pitää vastaanottokeskuksen vastustamista osana ilmiötä, jossa vastustetaan omaa elinpiiriä häiritsevää erilaisuutta - oli se sitten mielisairaala tai vastaanottokeskus. Kouvolassa monien maahanmuuttovastaiset asenteet periytyvät 90-luvulta, jolloin Valkealassa oli vastaanottokeskus. Poliisi kerää muun tutkinnan ohessa ja netistä tietoa mahdollisista rasistisista asenteista.

- Seuraamme asiaa. Tärkeää on, että ollaan jyvällä. Ja että osaamme reagoida, jos tietty raja ylittyy, rikoskomisario Juha Paukkunen Kymenlaakson poliisista sanoo.

Kotkassa poliisi sanoo olevansa herkkä rasististen havaintojen suhteen ja puuttuvansa niihin voimakkaasti. Nyt poliisi ei ole huolestunut, vaikka kerääkin tietoa muun tutkinnan ohessa.

- Meille on tullut joitakin tutkintapyyntöjä etnisyyteen liittyvistä nettikirjoituksista viime vuosina, mutta viime vuodelta en muista yhtään, rikoskomisario Juha Junkkari sanoo.

________________________________________

Kymen Sanomat: Kriittinen keskustelu ei ole rasismia

Ylen Kymenlaakson uutisissa 8.1. kerrottiin Kouvolan vastaanottokeskussuunnitelmien herättämästä keskustelusta. Poliisikin on ilmoittanut keräävänsä tietoja rasistisesta käyttäytymisestä mm. nettipalstoilta. Mutta, ”maassa maan tavalla” on ainoa kestävä lähtökohta, jolla maahanmuuttajia koskevia asioita pitää lähestyä.

Integroituminen onnistuu vain jos tänne tuleville pyritään järjestämään tehokkaasti ja nopeasti koulutusta ja työtä. Resurssit ovat pienet, tarkoituksenmukaista ei ole ottaa ihmisiä maahan työvoimareserviksi nostamaan tukiaisia, heikentäen yhteiskunnallista moraalia ja tasa-arvoa. Suomen maahanmuuttopolitiikasta on tullut punavihreä poliittisen korrektiuden suojissa lymyävä puuhamaa, josta ei saa sanoa mitään. Jos sanoo ja nostaa kissan pöydälle, se on rasismia ja poliisi seurailee ollakseen jyvällä. Uskomatonta, keskustelu ja ongelmista puhuminen niiden korjaamiseksi ei ole rasismia, vaan vastuullista politiikkaa asioiden parantamiseksi.

Rasismi väkivaltaisine ilmentymineen ja nettipalstoineen on aivan muuta. Todellista hätää pakoon lähteneitä autetaan, mutta joukosta on seulottava ns. perusteettomat pakolaiset, joita on ollut esim vuonna 2005 noin 1300. Tämä määrä näet keskuksista ihmisiä katosi. Kukaan todellinen pakolainen ei pakene vastaanottokeskuksesta. Myös maassamme rikoksen tehneet tulisi karkottaa takaisin kotimaahansa.

Monet kehitysmaat eivät ole kehittyneet parempaan vaikka apua on virrannut ja kansalaisia näistä maista on siirretty muualle kymmeniä vuosia. Suuri osa varoista menee byrokratiaan, matkoihin ja kokouksiin. Globaalia maahanmuuttoa pitäisi alkaa käsittelemään jo laajemmin kuin yhden kansan tai muutaman valtion näkökulmasta. Epäsuotuisat elinolot ja politiikka ajaa ihmisiä liikkeelle. Politiikalle voimme jotakin tehdä, mutta onko järkevää siirtää ihmisiä ylikansoitetulta alueilta edelleen, vai olisiko syytä miettiä, alkaako pallomme kenties olla jo täynnä? Rajallisessa tilassamme ei voi olla rajatonta kasvua. Mielestäni tämänkin asian voi kytkeä osaksi jopa ilmastonmuutosta, kuluttaminen ei meitä tuhoa, vaan kuluttajien määrä.

RAUL LEHTO
Perussuomalainen
Pyhtää