maanantai 3. lokakuuta 2011

YLE: Halla-aho ilmoittaa jäävänsä lomalle Facebookista

YLE Uutiset: Halla-aho ilmoittaa jäävänsä lomalle Facebookista 3.10.2011

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho on ilmoittanut lopettavansa joksikin aikaa yhteisöpalvelu Facebookin käytön. Halla-aho kommentoi ennen päätöstään maanantaina alkanutta Cannonball-moottoripyöräjengin oikeudenkäyntiä, mutta poisti pian kommentin sivultaan. Oikeudenkäynnissä puidaan moottoripyöräjengin nykyisten ja entisten jäsenten välistä ammuskelua, jossa kukaan ei loukkaantunut.

- Voisi olla ns. yleisen edun mukaista, että noille jätkille järjestettäisiin ampumakoulutusta, Halla-aho ehdotti seinällään.

Halla-aho kirjoitti lyhyen kommenttinsa Facebook-seinälleen Helsingin Sanomien kirjoituksen linkin yhteyteen. Jutussa kerrotaan maanantaina alkaneesta moottoripyöräjengi Cannonballin oikeudenkäynnistä.

Hetken päästä Halla-aho tuli toisiin ajatuksiin ja poisti kommenttinsa ja jakamansa linkin. Sen sijaan Halla-aho julkaisi seinällään kommentin, jossa hän kertoi lopettavansa vähäksi aikaa Facebookin käytön.

- Jään vähäksi aikaa lomalle fb:stä. Formaatti tukee liian hyvin absurdia huumoria, mutta vallitsevissa oloissa joudun olemaan ja elämään tyhmimmän lukijan ehdoilla. Jatkan Scriptan puolella, Halla-aho kommentoi.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner ei halua kommentoida Halla-ahon Facebook-kirjoituksia. Hän sanoo, ettei ole nähnyt kirjoituksia eikä halua sen vuoksi kommentoida niitä millään tavalla.

Halla-ahon Facebook-kirjoitukset aiheuttivat suuren kohun syyskuun puolivälissä. Halla-aho ehdotti tuolloin, että Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta pistämään lakkoilijat kuriin. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä päätti kohun seurauksena erottaa Halla-ahon ryhmästä kahdeksi viikoksi.

____________________________________________________

Uusi Suomi: Halla-aholta outo Breivik-heitto

Kansanedustaja, hallintovaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) viittaa erikoisella tavalla Norjan joukkosurmaajaan Anders Behring Breivikiin tuoreessa blogitekstissään.

Teksti käsittelee Vaasassa sattunutta tapausta, jossa metelöinnistä huomauttanutta mieshenkilöä ammuttiin ilmakiväärillä. Mies sai vaarallisen ampumahaavan, muttei menehtynyt.

Esimerkiksi Iltalehti kertoo tänään paperiversiossaan Vaasan tapahtumista. Ihmisjoukko oli tullut rellestämään kerrostalon edustalle. Samassa talossa toimii isänmaallinen kerho, jonka jäsen arvelee ampujien hyökkäyksen olleen suunnattu kerhoa vastaan. Kerhon pihamaalle on ilmestynyt maalauksia, joissa ilmaistaan vihaa natseja vastaan. Kerhon edustajan mukaan kyseessä ei ole uusnatsien kerho.

Pohjanmaan poliisin rikoskomisario Eero Välimäki on kommentoinut Ilta-Sanomille, että autolla liikkunut porukka oli väärässä paikassa väärään aikaan.

- Tuleehan sitä uhkailtua ja ihmisiä kohti ammuttua, jos sattuu olemaan väärässä paikassa väärään aikaan. Sanotaanko vielä tähän päälle, että Anders Breivik sattui heinäkuussa olemaan väärässä paikassa väärään aikaan, kirjoittaa Halla-aho blogissaan.

Enempää Halla-aho ei Breivik-heittoaan avaa.

Halla-aho kirjoittaa haluavansa tiedustella SDP:n poliitikoilta, ”allekirjoittavatko he tavan, jolla kansakunnan parhaat voimat ovat Vaasassa ryhtyneet toteuttamaan heidän vetoomuksiaan”. Näillä vetoomuksilla Halla-aho viittaa vaatimuksiin rasismin kitkemisestä.