torstai 2. toukokuuta 2013

Yle: Attendo palkkaa sairaanhoitajia Filippiineiltä

Yle: Attendo palkkaa sairaanhoitajia Filippiineiltä 2.5.2013
Attendon tiedote: Attendo ja Sataedu kouluttavat filippiiniläisiä sairaanhoitajia oppisopimuksella

Suomeen saapuu touko-kesäkuussa 31 filippiiniläistä sairaanhoitajaa. Hoitajat työskentelevät Attendon hoivakodeissa ympäri Suomen. Neljä opiskelijaa aloittaa työnsä Kotkassa.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäjä Attendo palkkaa touko-kesäkuussa 31 sairaanhoitajaa Filippiineiltä. Hoitajat aloittavat työt Attendon hoivakodeissa ympäri Suomen.

Neljä opiskelijaa aloittaa työnsä Kotkassa Hovinsaaren hoivakodeissa toukokuun aikana. Opiskelijat valmistuvat lähihoitajiksi joulukuussa 2014, jolloin he saavat pätevyyden työskennellä lähihoitajina Suomessa.

Hoitajat ovat opiskelleet suomen kieltä kotimaassaan yli puoli vuotta. Kieliopinnot jatkuvat Suomessa ammattiopintojen ja työn ohessa.

Hoitajien rekrytointi Filippiineiltä on kestänyt vuoden ajan.

Mistä on kyse?
- Attendo palkkaa 31 sairaanhoitajaa Filippiineiltä
- Hoitajat saapuvat Suomeen touko-kesäkuun aikana
- Sairaanhoitajien rekrytointi on kestänyt vuoden

_________________________________________________


Attendon tiedote: Attendo ja Sataedu kouluttavat filippiiniläisiä sairaanhoitajia oppisopimuksella

Koulutettavat 31 filippiiniläistä sairaanhoitajaa saapuvat Suomeen touko- ja kesäkuun aikana. He aloittavat työt sekä opinnot sosiaali- ja terveyspalvelualan toimijan Attendon hoivakodeissa ympäri Suomen. Oppisopimuskoulutuksen päättyessä joulukuussa 2014 filippiiniläiset sairaanhoitajat saavat lähihoitajan pätevyyden. Koulutuksen toteuttaa Sataedu.

– Sataedun Attendolle tarjoama oppisopimuskoulutus on työelämälähtöistä monimuotokoulutusta, jossa jokaiselle opiskelijalle luodaan oma yksilöllinen koulutussuunnitelma, kertoo koulutuskoordinaattori Merja Tuomola Sataedusta.

Attendo kouluttaa hoitajia oppisopimuksella alan työvoimatarpeen vuoksi. Suomeen tulevat filippiiniläiset sairaanhoitajat sijoittuvat 14 eri hoivakotiin.

– Väestö ikääntyy ja etenkin 80-vuotiaiden ja sitä iäkkäämpien osuus kasvaa. Palveluasumisen ja erilaisten hoivamuotojen tarve lisääntyy. Suomessa on tarve kaikelle ammattitaitoiselle hoitoalan henkilökunnalle. Olemme saaneet aiemmin ulkomailta tulleista hoitajista positiivista palautetta, joten odotamme innolla nyt tulevaa ryhmää, sanoo laatu- ja kehitysjohtaja Tuija Haatainen Attendolta.

Sataedulla on pitkä kokemus lähtömaassa ja Suomessa annettavista maahanmuuttaja- ja kielikoulutuksista. Esimerkiksi viime vuonna Sataedu koulutti Bilbaossa Pohjanmaalle, Satakuntaan ja Varsinais-Suomeen työhön tulleita espanjalaisia sairaanhoitajia. Aiempien, eri alojen työperusteisille maahanmuuttajille järjestettyjen kielen ja työelämän perehdyttämiskoulutusten sijaan Attendon työntekijöille nyt järjestettävä koulutus on tutkintoon johtavaa.

Sataedu-nimellä koulutuksia järjestävä Satakunnan koulutuskuntayhtymä tarjoaa koulutusta nuorille, aikuisille ja työelämälle.

Attendo on kokeneimpia pohjoismaisia hoivapalveluiden tuottajia. Yhtiön kaikki toimialat ovat saaneet ISO 9001 -laatustandardin. Attendon hoivakotien toiminnan korkeaa laatua valvotaan niin sisäisesti kuin ulkoisesti.