torstai 28. huhtikuuta 2016

Aamulehti: Rautaharkon vastaanottokeskuksen tuhopoltosta nostettiin syyte turvapaikanhakijaa vastaan

Aamulehti: Rautaharkon vastaanottokeskuksen tuhopoltosta nostettiin syyte turvapaikanhakijaa vastaan 28.4.2016

Tampereen Rautaharkon vastaanottokeskuksen tuhopoltosta epäiltyä turvapaikanhakijamiestä vastaan on nostettu syyte tuhotyöstä. Asiaa käsitellään Pirkanmaan käräjäoikeudessa 5. toukokuuta.

39-vuotias turvapaikanhakija otettiin kiinni tammikuussa epäiltynä vastaanottokeskuksen taukohuoneen verhojen sytyttämisestä. Palo saatiin sammumaan nopeasti, mutta se aiheutti kiinteistöön savu- ja nokivahinkoja, ja jotkut talon asukkaista hengittivät savua.

Samassa vastaanottokeskuksessa syttyi yhteensä kolme paloa. Ensimmäinen tulipalo syttyi 10. marraskuuta vastaanottokeskuksen rappukäytävässä ja toinen loppiaisena. Paloissa kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Miestä vastaan on nostettu syyte vain viimeisestä tulipalosta.

Kihlakunnansyyttäjä Antti Virtanen päätyi syyttämään miestä tuhotyöstä eikä törkeästä tuhotyöstä.

– Oikeuskirjallisuuden mukaan törkeässä tuhotyössä pitäisi olla suuri määrä ihmisiä konkreettisessa vaarassa, Virtanen sanoo.

Suuri määrä tarkoittaa Virtasen mukaan kymmeniä ihmisiä. Konkreettiseksi vaaraksi taas ei riitä pelkästään se, että on ollut samassa rakennuksessa.

Esitutkinnassa epäilty kiisti syyllisyytensä. Keskiviikkona hän vastaa syytteeseen käräjäoikeuden pääkäsittelyssä Tampereella.

Esitutkinnassa kaksi ensimmäistä tulipaloa vaikuttivat myös tahallaan sytytetyiltä, mutta niiden sytyttäjästä ei saatu näyttöä.