tiistai 5. huhtikuuta 2016

Verkkouutiset: Pakolaisten kohtalosta esitetään kansanäänestystä – "suomalaiset päättävät, paljonko otetaan"

Verkkouutiset: Pakolaisten kohtalosta esitetään kansanäänestystä – "suomalaiset päättävät, paljonko otetaan" 5.4.2016

Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden kohtalosta ja lukumäärästä pitäisi järjestää kansanäänestys, kirjoittaa Helsingin Yliopiston Renvall-instituutin dosentti ja perussuomalaisten entinen eduskuntaehdokas Arto Luukkanen Uuden Suomen blogissaan.

Luukkasen mukaan kansanäänestysten syvimpänä tarkoituksena on pyytää äänestäjiltä valtakirja dramaattisiin ja pitkäkestoisiin poliittisiin muutoksiin.

– Sellaisiin päätöksiin, jotka kestävät pitkään ja jossa voidaan olettaa, että tehtyjen päätösten seuraukset heijastuisivat syntymättömiin sukupolviin saakka.

Luukkasen mielestä turvapaikkakriisi merkitsee suurta muutosta maamme poliittiseen ja taloudelliseen asemaan.

– Kyse ei ole kesäkissoista. Vastuu tulijoista otetaan vuosikymmeniksi. Maamme muuttuu. Se merkitsee sitä, että näin iso asia pitäisi tuoda kansalaisten eteen.

Luukkanen katsoo, että kansanäänestys on jykevä tapa päättää asioista.

– Kansanäänestys olisi helppo organisoida. Päättäjät antaisivat kansalle mahdollisuuden päättää yksinkertaisessa kansaäänestyksessä siitä, mitä pakolaiskriisille tehdään ja paljonko turvapaikan hakijoita maahamme otetaan. Kyse olisi demokratiasta – siitä, että kansalaiset saisivat päättää yksinkertaisella raksi ruutuun -menetelmällä, paljonko maamme talous voisi kestää tulijoita.

– Kukaan ei voi väittää, ettei tämä olisi suomalaisen kansanvallan ja demokratian hengen mukainen ratkaisu.