perjantai 8. huhtikuuta 2016

MTV: Terrorismimurhien tutkinta yhä kesken - irakilaiskaksoset pysyvät vangittuina

MTV: Terrorismimurhien tutkinta yhä kesken - irakilaiskaksoset pysyvät vangittuina 8.4.2016

Pirkanmaan käräjäoikeus on jatkanut niin sanotun terrorismimurhasyytteen nostamiselle asetettua takarajaa elokuun loppuun asti.

Viimeisen syytteennostopäivän piti olla 8. huhtikuuta, mutta takarajaa on nyt siirretty, sillä esitutkinta asiassa on edelleen kesken. Tutkinnasta vastaa Suomessa Keskusrikospoliisi (KRP).

Valtionsyyttäjä Jukka Rappe kertoo Iltalehdelle, että terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta epäiltynä olevat irakilaiset kaksoset ovat edelleen vangittuina.

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi 23-vuotiaat kaksoset joulukuussa todennäköisin syin epäiltyinä yhdestätoista terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Irakissa kesäkuussa 2014. Kaksosten epäillään toimineen terroristijärjestö Isisin riveissä ja murhanneen 11 aseetonta ja puolustuskyvytöntä kadettia.

Suomeen kaksikko saapui turvapaikanhakijoina viime syyskuussa. Poliisi pääsi veljesten jäljille omien tutkimustensa kautta yhdessä suojelupoliisin kanssa.

Oikeusministeri Jari Lindström (ps) sanoi joulukuussa, ettei irakilaiskaksosia palauteta kotimaahansa, vaikka heidät tuomittaisiinkin terrorismimurhista. Irakissa on voimassa kuolemanrangaistus, ja Suomen laki kieltää ihmisten palauttamisen maahan, jossa heitä uhkaa kuolemantuomio.