torstai 28. huhtikuuta 2016

Helsingin Uutiset: Seurakunta oikoo MV-lehden väitteitä – "Turvapaikanhakijat kävivät kerhossa kolmesti"

Helsingin Uutiset: Seurakunta oikoo MV-lehden väitteitä – "Turvapaikanhakijat kävivät kerhossa kolmesti" 28.4.2016

Sosiaalisessa mediassa leviävä kirjoitus turvapaikanhakijoiden osallistumisesta seurakunnan lasten iltapäiväkerhoon on aiheuttanut valtaisan myrskyn. Tapauksen on huomioinut myös maahanmuuttovastainen vaihtoehtomedia.

Kangasalan seurakunnan johtava lapsi- ja perhetyön työntekijä Karin Uotila oikoo kuitenkin esitettyjä väitteitä Tamperelaisen haastattelussa. Väitteiden mukaan Suoraman seurakuntakeskuksen iltapäiväkerhossa olisi käynyt maahanmuuttajataustaisia miehiä vapaaehtoistyössä.

– Maahanmuuttajataustaisia ihmisiä ei meillä ole töissä. Kyseessä oli alle tunnin mittainen vierailu Kaivannon vastaanottokeskuksesta, Uotila kommentoi Tamperelaiselle.

Kangasalan seurakunta laati myös virallisen tiedotteen asiasta torstaina, kun asiasta nousi kohu. Tiedotteen mukaan Suoraman seurakuntakeskuksen iltapäiväkerhossa on kuluvan kevään aikana vieraillut kolmena eri kertana turvapaikanhakijoita.

– Kyse ei ole vapaaehtoisista vaan kerhovieraista. Vierailijoita on ollut kerralla neljä tai viisi henkeä. Vierailijat ovat pelanneet ja askarrelleet lasten kanssa, tiedotteessa kerrotaan.

Lisäksi Vatialan päiväkerhossa on vieraillut kerran neljä turvapaikanhakijaa.

Seurakunnan mukaan vierailujen aikana seurakunnan työntekijä on ollut mukana toiminnassa ja vastannut siitä.

Sosiaalisessa mediassa äidit ovat puolestaan olleet huolissaan siitä, millaiset taustat turvapaikanhakijoilla on. Facebookiin kirjoittanut äiti sanoo, ettei vierailuista kerrottu vanhemmille etukäteen.

Lain mukaan lasten kanssa työskentelevien rikostausta tulee selvittää, mikäli kyseessä on yli kolmen kuukauden mittainen työsuhde.