perjantai 2. lokakuuta 2009

Aamulehti: Thaimaalaisia marjanpoimijoita löytyi erämaasta - katosivat taas!

Aamulehti: Thaimaalaisia marjanpoimijoita löytyi erämaasta - katosivat taas!
"Eksyneet" marjanpoimijat saapuivatkin paikalle autolla


Kolarin Metsästäjien hirviporukka teki viime maanantaina oudon löydän: joukko thaimaalaisia marjanpoimijoita löytyi keskeltä erämaata värjöttelemästä, eksyneinä, kylmissään ja nälissään.

Asiasta kertoo Luoteis-Lappi -lehti.

Hirvimiesten löytävät marjanpoimijat värjöttelivät lehden mukaan nuotion ääressä Teuravuomalla. Nuoret miehet, melkeinpä poikaset, olivat koleassa metsässä shortseissa, t-paidoissa ja sandaaleissa

Ilmeisesti myös nälkä oli kova, koska he lehden mukaan leikkelivät edellisenä päivänä kaadetun hirven rapamahaa.

Hirviporukassa mukana ollut Pentti Harju kertoo lehdelle, että kuuden-seitsemän miehen poimijaryhmällä ei ollut mukanaan tulkkia.

Lehti kertoo, että metsästäjät antoivat thaimaalaisille vastakaadetun hirven maksan paistettavaksi.

Thaimaalaisten mysteeri jatkui kummallisissa merkeissä. lehden mukaan hirvimiehet järjestivät metsästä palattuaan vaatekeräyksen, mutta kun vaatteita yritettiin viedä thaimaalaisille vielä samana iltana, heitä ei enää löydetty.
__________________________________

Mikä on totuus thaimaalaisista marjanpoimijoista Lapissa? He eivät ilmeisesti olleetkaan nälissään ja eksyneitä. Kylmissään he ovat olleet varvastossuissaan.

Oikeaa hätää marjanpoimijoilla ei ole ollut, he saapuivat paikalle tietä pitkin autolla, kertoo Yle Rovaniemi. He eivät myöskään olleet eksyksissä.

Suomalainen metsästysporukka tapasi poimijat metsätien varressa maanantaina iltapäivällä.

Thaimaalaiset tulivat autolla siihen paikalle. Nuotio pistettiin siinä sitten, odottaessa hirven raatoa maastosta. Hyvin ketterästi he nuotion ympärille kääriytyivät. Paistettiin siinä makkaraa, ja annettiin kaverillekin paistettavaksi. Mieluisasti he niitä söivät, Kolarin metsästäjien puheenjohtaja Raimo Kumpurinne kertoo Ylelle.

Poimijat olivat pukeutuneet shortseihin ja varvastossuihin, vaikka lämpöä oli noin 2 plusastetta.

Kumpurinne kertoo, että thaimaalaiset eivät olleet eksyksissä. He eivät olleet marjanpoimintamatkalla, vaan katsastivat, mistä marjoja voisi löytyä.