perjantai 7. tammikuuta 2011

Ilta-Sanomat: Facebook-uhkailuista tutkintapyyntö eläinrääkkäysjupakassa

Ilta-Sanomat: Facebook-uhkailuista tutkintapyyntö eläinrääkkäysjupakassa 7.1.2011

Yksi Äänekosken eläinrääkkäysjupakassa epäillyistä on tehnyt poliisille tutkintapyynnön häneen kohdistuneiden nettiuhkailujen takia.

Tutkintapyynnön tehnyt on yksi kolmesta nuoresta, joita epäillään koiranpennun raa'asta, kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä joulupäivänä Äänekoskella.

Tapaus tuli laajalti julkisuuteen, kun Facebookin Koiraa ei saa palauttaa kiduttajalle -ryhmä julkaisi eläinsuojelurikoksesta epäiltyjen etunimet ja kuvat. Eläinrääkkäykseen otettiin sivustolla rajusti kantaa.

Myös epäillyn kanssa samanniminen, syytön sivullinen sai useita uhkauksia, joissa hänelle luvattiin järjestää samanlainen kohtalo kuin kuolleelle koiralle.

Rikosylikonstaapeli Seppo Pellisen mukaan uhkaukset ovat aiheuttaneet epäilylle pelkoa väkivallasta. Julkisuus on ollut laajaa Äänekosken kokoisen kaupungin mittakaavassa.

- Kyse on kymmenistä tuhansista viesteistä, joten tässä on meille loputon työnsarka. Pahimmat viestit on ilmeisesti jo poistettu internetistä, Pellinen kertoo.

Koira on tällä hetkellä ruumiinavauksessa Eviralla, joka antaa kuolinsyystä lausunnon lähiaikoina. Tämän jälkeen tapaus etenee syyteharkintaan.

Koiraa ei saa palauttaa kiduttajalle -ryhmään kuuluu tällä hetkellä yli 58 000 jäsentä. Yksi eläinsuojelurikoksesta epäillyistä nuorista on alaikäinen.