keskiviikko 5. tammikuuta 2011

YLE: Maahanmuuttovirasto pitää kiinni Kaakkois-Suomesta

YLE Etelä-Karjala: Maahanmuuttovirasto pitää kiinni Kaakkois-Suomesta 5.1.2011

Maahanmuuttovirasto aikoo jatkossakin pitää Kaakkois-Suomen yhtenä painopistealueistaan. Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Revon mukaan maahanmuuttovirasto aikoo tulevaisuudessa keskittää toimintojaan.

Kaakkois-Suomi on yksi maahanmuuttoviraston tärkeimmistä toimipaikoista rajavartiolaitoksen ja poliisin kanssa toimivan yhteistyön takia.

- Uskon, että on vain hyödyllistä ja järkevää toimia samalla alueella, missä toimii jo rajavartiolaitos, poliisi sekä toimiva vastaanottokeskus, kertoo Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo.

Turvapaikanhakijoiden määrä on vähentynyt lähes kolmanneksella koko maassa, mikä on johtanut maahanmuuttoviraston resurssien pienentämiseen. Tämän vuoksi esimerkiksi maahanmuuttoviraston määräaikainen Imatran toimipiste suljettiin vuodenvaihteessa.

- Hurjan nousun jälkeen ei ole tarkoituksen mukaista pitää tiloja tyhjinä. Jos turvapaikanhakijamäärät joskus taas nousevat, niin silloin on aika taas lisätä toimintaa, Repo pohtii.

Osa Imatran toimipisteen työntekijöistä siirtyi Lappeenrannan toimipisteeseen, mutta osa jäi ilman virkaa.

Suomesta on hakenut marraskuun 2010 loppuun mennessä turvapaikkaa yhteensä 3606 henkilöä. Viime vuonna hakijoita oli koko vuonna yhteensä 5988.