keskiviikko 5. tammikuuta 2011

YLE: Helsinki lopetti musliminaisten oman uimavuoron Jakomäessä

YLE: Helsinki lopetti musliminaisten oman uimavuoron Jakomäessä 5.1.2011

Helsinki on päättänyt lopettaa musliminaisten oman uimavuoron Jakomäen uimahallissa, kun se avautuu tänään vuoden kestäneen remontin jälkeen. Vastaisuudessa uimavuoro on tarkoitettu kaikille naisille ja sen ajankohta muuttuu eri viikonpäivään.

Erillinen musliminaisten uimavuoro päätettiin lopettaa, koska se sai kielteistä palautetta muilta uimareilta, sanoo liikuntalaitososaston laitospäällikkö Teemu Raatikainen.

Jakomäen uimahallissa oli ennen remonttia lauantaiaamupäivisin uimavuoro nimikkeellä "maahanmuuttajien uimavuoro" muslimityttöjen uimakoulun jälkeen. Vuorolla tosin kävi muitakin naisia.

Raatikaisen mukaan päätös vuoron lopettamisesta on tehty korkeammalla taholla.

– Meille vain ilmoitettiin, että nyt ei ole enää syytä pitää erillistä vuoroa. Mielestäni ajankohta oli se asia, joka herätti eniten polemiikkia. Uimahalli kun ei ollut muutoin lauantaisin yleisölle auki. Nyt kun uimahalli on auki joka päivä, päätimme muuttaa vuoron tiistai-iltoihin ja kaikille naisille tarkoitetuksi.

Yli viidellä miljoonalla eurolla remontoitu Jakomäen uimahalli avautuu tänään kello 14.

Uusitussa uimahallissa on muun muassa sellaista allaspuhdistusteknologiaa, jota ei ole Suomessa ennen käytetty. Myös pesutilat ja saunat on uusittu.

Arkiaamupäivät uimahalli on koululaisten käytössä, sillä kaikki Helsingin alakoululaisten uimatunnit pidetään Jakomäessä.