keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Iltalehti: Huhtasaari: Suomi on jäänyt maahanmuutossa Euroopan unionin asenneimpivaaralaiseksi

Iltalehti: Huhtasaari: Suomi on jäänyt maahanmuutossa Euroopan unionin asenneimpivaaralaiseksi 7.2.2018

Kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps) mukaan monet EU-maiden päättäjät ovat perussuomalaisten kanssa samoilla linjoilla maahanmuuttokysymyksissä.

Perussuomalaiset ovat jo pidempään vaatineet sekä Euroopan että Suomen parlamenteissa Välimeren sulkemista sekä turvapaikkahakemusten käsittelyn siirtämistä Euroopan ulkopuolelle, eli lähelle hakijoiden kotimaita.

Lisäksi turvapaikkaa hakevien henkilöiden pitäisi pysyä vastaanottokeskuksessa hakemuksen käsittelyn ajan.

- Suomessa kaikki muut puolueet ovat tyrmänneet ja kauhistelleet esitystämme. Sitä vastoin useat EU-maiden johtajat ovat tukeneet perussuomalaisten esitystä. Viimeksi Tanskan sosialidemokraattien puheenjohtajalta, Mette Frederikseniltä tuli tukea esityksillemme, Huhtasaari sanoo.

Vastaanottokeskukset ulkomailla

Tällä hetkellä oppositiossa oleva Tanskan sosialidemokraattinen puolue ehdotti alkuviikolla maan turvapaikkajärjestelmän muuttamista siten, että turvapaikkaa ei enää jatkossa voisi hakea vain saapumalla Tanskan rajalle, vaan nämä niin kutsutut "spontaanit" turvapaikanhakijat siirrettäisiin ulkomailla sijaitseviin vastaanottokeskuksiin, joissa turvapaikkaa hakevien henkilöiden pitäisi pysyä hakemuksensa käsittelyn ajan.

Rajojen sulkemisen vastapainoksi Tanska alkaisi jälleen ottaa vastaan YK:n kiintiöpakolaisia vähintään 500 henkilön verran vuodessa.

Vertailun vuoksi esimerkiksi Suomi ottaa kiintiöpakolaisia tänä vuonna 750 henkilöä.

Linja kiristyy

Huhtasaaren näkemyksen mukaan myös Saksassa tullaan uuden hallituksen myötä kiristämään maahanmuuttoa ja rajakontrollia.

Saksassa maahanmuuttoasioista vastaavaksi sisäministeriksi on saksalaismedioiden mukaan nousemassa CSU:n johtaja Horst Seehofer, joka on ajanut Saksaan tiukempaa ulkomaalaispolitiikkaa.

Seehofer on myös aiemmin haukkunut liittokansleri Angela Merkelin turvapaikkapolitiikan "koulutyttömäiseksi" ja toivonut, ettei Saksa toistaisi enää samoja virheitä, joita pakolaiskriisin aikana tehtiin.

Kasvot esiin

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Huhtasaari haluaisi myös Suomeen kiellon kasvojen peittämisestä burkhalla ja niqabilla, kuten on jo tehty Belgiassa, Hollannissa, Ranskassa ja Itävallassa.

- On poliittista petosta uskotella, että burkhan ja niqabin kielto loukkaisi naisten itsemääräämisoikeutta. Joissakin muslimiyhteisössä tytöt ja naiset pakotetaan peittämään kasvonsa, jos tyttöjä ja naisia ei päästetä ulos ilman burkhaa ja niqabia, se täyttää perheväkivallan kriteerit.

Huhtasaaren mukaan Suomen pitäisi seurata muun Euroopan esimerkkiä maahanmuuttolinjausten tiukennuksissa.

- Itsenäisen valtion ei tarvitse suvaita omien arvojensa vastaisia arvoja. Tästä perussuomalaisten pitkäaikaisesta vaatimuksesta on tulossa Euroopassa uusi normaali.

- Suomi ei saa jäädä asenneimpivaaralaisuudella uudesta eurooppalaisesta valtavirrasta, Huhtasaari painottaa.