tiistai 4. syyskuuta 2018

MTV: Yllätysratkaisu: Maahanmuuttovirasto keskeyttää päätösten tekemisen afganistanilaisten turvapaikkahakemuksiin – "Emme voi kommentoida"

MTV: Yllätysratkaisu: Maahanmuuttovirasto keskeyttää päätösten tekemisen afganistanilaisten turvapaikkahakemuksiin – "Emme voi kommentoida" 4.9.2018

Maahanmuuttovirasto Migri on keskeyttänyt päätöksenteon afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden hakemusten käsittelyssä.

Maahanmuuttovirasto kertoo syyksi Twitterissä, että Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisjärjestö UNHCR on antanut tuoreen linjauksen Afganistanista.

– Käymme läpi linjausta paraikaa ja muutamme linjauksiamme tarpeen mukaan, tviitissä sanotaan.

– Emme tee tällä välin päätöksiä afganistanilaisten jättämiin tp. hakemuksiin.

Maahanmuuttovirasto aikoo tiedottaa tarkemmin, kun se on käynyt asian läpi.

Ei suostu kommentoimaan linauksen sisältöä

Virasto ei suostu kommentoimaan, mitä UNCHR:n linjauksessa sanotaan.

– Emme voi kommentoida tänään muuta kuin sen tviitin verran, toteaa tiedottaja Jaana Vaahtio.

Migri kertoi toukokuussa, että Suomessa on 12 000 päätöstä odottavaa turvapaikanhakijaa. Siihen mennessä uusintahakemuksia oli tullut 1400 kappaletta.

Järjestö: Turvallisuustilanne heikentynyt

MTV Uutisten haltuunsa saaman UNHCR:n raportin mukaan turvallisuustilanne Afganistanissa on heikentynyt.

Raportin mukaan taistelut Talibanien, Isiksen ja Afganistanin hallituksen joukkojen välillä vaikuttavat siviiliväestöön koko maassa. Raportin mukaan kapinallisryhmät kohdistavat hyökkäyksiä tarkoituksellisesti siviiliväestöön.

YK:n raportin mukaan vuonna 2017 3 438 ihmistä kuoli ja 7 015 ihmistä loukkaantui eri iskuissa. Tänä vuonna kesäkuun loppuun mennessä oli kuollut jo 1 692 ihmistä ja noin 5 000 oli loukkaantunut.

Lisäksi järjestö kirjoittaa linjauksessaan, että taloudellinen tilanne on heikentynyt entisestään. Sen mukaan köyhyysrajan alapuolella elävien osuus on kasvanut 55 prosenttiin vuosien 2016–2017 välisenä aikana.