tiistai 12. toukokuuta 2009

YLE: Imatralla mielenosoitus irakilaisten karkottamista vastaan


YLE Uutiset:
Imatralla mielenosoitus irakilaisten karkottamista vastaan
12.5.2009


YLE Uutiset:
Turvapaikanhakijat harkitsevat mielenosoitusten jatkamista
15.5.2009


Useiden kymmenien henkilöiden ryhmä vastustaa mm. ministeriön viime perjantaista päätöstä karkottaa irakilaisia ja kurdipakolaisia takaisin Irakiin.

Mielenosoitus järjestetään Imatran poliisiaseman lähellä tiistaina kello 13. Irakin pakolaisten kansainvälisen federaation Suomen puheenjohtaja Omar Bahaaldin sanoo, että sotatilassa oleva maa ei ole turvallinen.

Järjestö aikoo jatkossa järjestää mielenosoituksia muuallakin. Tavoitteena on mm. järjestää mielenosoitusmarssi Imatralta Helsinkiin.

Bahaaldinin mukaan Irakissa tapahtuu paljon enemmän kuin tiedotusvälineissä kerrotaan. Esimerkiksi Pohjois-Irakia runneltiin viime vuonna pahoin pommituksin. Ihmisiä myös vangitaan mm. mielipiteidensä julkistamisen takia.
________________________________

YLE Uutiset: 15.5.2009:

Imatralla alkuviikosta mieltään osoittaneet irakilaiset turvapaikanhakijat kertoivat jatkavansa mielenosoituksiaan perjantaina. Joutsenon vastaanottokeskuksen johtajalla ei ollut aamulla tietoa suunnitellusta mielenosoituksesta.

Joutsenon vastaanottokeskuksessa ei ainakaan näillä näkymin olla tänään järjestämässä mielenosoitusta. Vastaanottokeskuksen johtajan Jari Kähkösen mukaan yö ja aamu ovat olleet rauhallisia. Mielenosoituksen puuhamiehet pohtivat mm mielenosoituksen järjestämiseen tarvittavia lupia.

Tiistaina irakilaiset turvapaikanhakijat kertoivat aikovansa marssia perjantaina kohti Helsinkiä, vastalauseena Dublinkäännytyksille. Ainakin kahdella irakilaisella turvapaikanhakijalla on lauantaina edessä käännytys takaisin siihen maahan, josta he ovat ensimmäisenä hakeneet turvapaikkaa.