maanantai 4. toukokuuta 2009

YLE: Poliisi: Kerjuu yhteydessä järjestäytyneeseen rikollisuuteen


YLE Uutiset:
Poliisi: Kerjuu yhteydessä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
4.5.2009

YLE Uutiset:
Poliisi: Älä tue kerjäläistä
30.4.2009

Mediaseuranta:
Romanialaiset avasivat rihkamasesonkinsa Pohjois-Savossa
22.4.2009

Poliisi epäilee, että kerjäläisillä on yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Helsingin poliisin ylikomisario Lasse Jortikan mielestä kerjäläisille ei tämän vuoksi tulisi antaa rahaa.

Jortikan mukaan kerjäläisiä on päivittäin keskustassa muutamia kymmeniä.

-Ongelma nyt ei ole iso, mutta ehkä siinä mielessä huolestuttava, että joitakin viitteitä on jonkinlaiseen järjestäytyneeseen rikollisuuteen, joka ei ole Suomesta lähtöisin. Siinä mielessä tämä rahan antaminen on minun mielestäni arveluttavaa.

Ylikomisario Jortikka ei ole toistaiseksi halukas kuvailemaan tarkemmin, millaisia viitteitä järjestäytyneestä rikollisuudesta poliisin tietoon on tullut.

Poliisille on tänä vuonna tullut aikaisempaa enemmän yhteydenottoja häiritsevästä kerjuusta. Ilmoituksia on tullut muun muassa vaatteisiin tarttumisesta ja kulkemisen estämisestä.

----------------------------------------

Lämpimän kevään myötä kerjäläisten määrä on lisääntynyt Turun keskustassa. Varsinais-Suomen poliisi muistuttaa, että kerjäläisille ei tule antaa rahaa tai muuta avustusta.

Poliisi on jo hätyytellyt ensimmäisiä kerjäläisiä pois katukuvasta.

Pääsääntöisesti poliisi ei rauhanomaiseen kerjäämiseen puutu, mutta aggresiivista tai muutoin häiriötä aiheuttavaa toimintaa ei tänäkään vuonna tulla sallimaan.