maanantai 25. toukokuuta 2009

Verkkoapila: Korhonen vaatii Soinia avaamaan korttinsa


Verkkoapila:
Korhonen vaatii Soinia avaamaan korttinsa
25.5.2009


Uusi Suomi:

”Soini, etkö oppinut mitään Tony Halmeen tapauksesta?”


MTV3:
Soini: Ihmisvihan leima loukkaa


Aamulehti:
Keskustan Korhonen vertaa perussuomalaisia IKL:ään


Uusi Suomi:
Timo Soini: ”Hävytöntä, kepu!”
26.5.2009

Ilta-Sanomat:
Timo Soini: Kepun hyökkäykset ovat tolkuttomia


Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen vaatii perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia lopettamaan pelleilyn ja kaksilla korteilla pelaamisen EU-vaaleissa. Korhonen pitää huolestuttavana Soinin kaveeraamista eurooppalaisten ääriliikkeiden edustajien kanssa.

Korhosen mukaan Soinin on tehtävä suomalaisille selväksi suhteensa ääriliikkeisiin ja kerrottava äänestäjille, mihin ryhmään hän aikoo Euroopan parlamentissa liittyä, jos tulee valituksi.

Korhonen huomauttaa, että viimeksi sunnuntain Helsingin Sanomissa Libertasin edustaja kertoi Soinin aloittavan neuvottelut ryhmään liittymisestä vaalien jälkeen. Libertas on irlantilaisen miljonäärin Declan Ganleyn puolue, johon kuuluu populistipoliitikkoja eri maista.

”Pelottava ilmiö”

- Ääriliikkeet, nationalismi ja muukalaisvastaisuus ovat nousussa monissa EU-maissa. Tämä on pelottava ilmiö maanosassa, joka on kokenut toisen maailmansodan kauhut. Toivon hartaasti, ettei tämä ilmiö rantaudu Suomeen, hän sanoo.

Korhonen sanoo Soinin leikkivän tulella suosimalla puolueessaan avointa nationalismia ja muukalaisvastaisuutta. Puoluesihteeri Korhonen kysyy, eivätkö Soini ja perussuomalaiset oppineet mitään Tony Halmeen tapauksesta.

Keskustan puoluesihteeri pitää erikoisena sitä, että Soini ainoana eduskuntapuolueen puheenjohtajana kieltäytyi allekirjoittamasta rasisminvastaista kannanottoa.

- Mikä tähän on syynä? Onko Soini antanut eurooppalaisille kavereilleen sitoumuksia, joista emme tiedä, Korhonen kysyy.

”Keskusta kestää”

Korhonen sanoo hämmästelevänsä median toimintaa perussuomalaisia koskevassa uutisoinnissa ja kirjoittelussa. Hän pitää Soini-ilmiötä osin median luomana.

- Perussuomalaisia tuntuvat mediassa koskevan eri säännöt kuin muita puolueita. Soini saa venkoilla ja puhua löysiä ilman että miestä otetaan sanoista kiinni. Erityisen suurta suosiota saavat Soinin muihin puolueisiin ja poliitikkoihin suuntaamat perusteettomat heitot ja tölväisyt.

- Jonkinlainen arkuus Soinin suhteen tuntuu vallitsevan myös poliitikkojen joukossa. Olen havainnut vain Paavo Lipposen, Kyösti Virrankosken ja Paavo Väyrysen tarttuneen Soinin puheisiin.

Puoluesihteeriä harmittaa, että Soini on ottanut päävastustajakseen keskustan. Onko pelkona, että Soini nakertaa keskustan kannatusta?

- Keskusta kyllä kestää hyökkäykset, mutta olen huolissani Suomesta, jos Soinin politiikka saisi laajaa kannatusta.

- Olen pitänyt Soinia hyvänä ja isänmaallisena miehenä, mutta näyttää että hän on ryhtynyt salakuljettamaan Suomeen eurooppalaisia äärioikeistolaisia oppeja samaan tapaan kuin IKL teki 1930-luvulla ennen toista maailmansotaa, Korhonen sanoo.
_______________________

Aamulehti:

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen vertaa perussuomalaisia äärioikeistolaiseen Isänmaalliseen kansanliikkeeseen keskustan Verkkolehti Apilan haastattelussa.

- Näyttää että hän (Timo Soini) on ryhtynyt salakuljettamaan Suomeen eurooppalaisia äärioikeistolaisia oppeja samaan tapaan kuin IKL teki 1930-luvulla ennen toista maailmansotaa, Korhonen arvioi.

Korhosen mielestä perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini leikkii tulella suosiessaan puolueessa "avointa nationalismia ja muukalaisvastaisuutta".

- Masentava hyökkäys, joka kertoo enemmän Korhosesta ja keskustasta kuin meistä. Eihän tuommoiseen poskettomuuteen kukaan usko, Soini sanoo.

Soini epäilee keskustan pelkäävän vaalitappiota.

- Ennustin, että tätä on tulossa. Taitaa olla vuoroveto päällä: yhtenä päivänä varapuheenjohtaja Rantakangas, toisena pääministeri, kolmantena Korhonen. Kepun naiset ovat vielä jättäneet rauhaan, kai hekin jonossa odottavat, Soini arvelee.

Syytöksiin äärioikeistolaisuudesta Soini puolustautuu Ylen teettämällä tutkimuksella, joka määrittelee perussuomalaiset poliittisessa keskustassa olevaksi työväenpuolueeksi. Hän kiistää joukossa olevan ääriaineksia.

- Meillä oli juuri puoluekokous, eikä siellä mitään ääri-ihmisiä valittu, vaan tavallisia pienyrittäjiä ja duunareita.

Toni Viljanmaa