tiistai 11. toukokuuta 2010

Kaleva: Poliisi: Ravintolaisku oli kosto tappelusta

Kaleva: Poliisi: Ravintolaisku oli kosto tappelusta 11.5.2010

Viime viikon maanantaina oululaiseen Olimpos-ravintolaan tehty isku ei poliisin mukaan ollut turkkilaisten keskinäistä taistelua ravintolapaikoista, vaan kosto edellisellä viikolla oululaisessa yökerhossa alkunsa saaneesta tappelusta.

Rikosylikomisario Tapani Tasanto Oulun poliisilaitokselta kertoo ravintolaan hyökänneiden miesten ilmoittautuneen itse poliisilaitokselle viime perjantaina. He ovat kertoneet tappelusta, jossa osapuolina olivat Olimpos-ravintolassa työskentelevät ja ravintolaan hyökänneet miehet.

Poliisille ilmoittautuneita on puolenkymmentä. Miehiä on kuulusteltu epäiltynä pahoinpitelystä. Poliisi ei ole vielä kuulustellut kaikkia ravintolaan hyökänneitä.

Tasannon mukaan valvontakameran kuva kertoo kiistattomasti, että miesjoukko hyökkäsi ravintolaan lyömäaseiden kanssa. Eri asia on, miten teon motiiviksi noussut aiempi tappelu vaikuttaa tulkintaan tapahtumien kulusta.

Tasannon mukaan riidassa oli kysymys henkilökohtaisesta asiasta. Kyse ei hänen mukaansa ole kuitenkaan kunnianloukkauksesta tai sukuriidasta.

Tasanto ei ota kantaa siihen, onko riidan taustalla etnisiä jännitteitä. Hän ei kuitenkaan vastaa kysymykseen, voidaanko etnisen taustan merkitys sulkea pois kuulustelujen perusteella.

"Kuulusteluissa ei ole tullut ilmi mitään sellaista. Poliisi on kiinnostunut ainoastaan pahoinpitelyn selvittämisestä, ei osapuolten taustoista", Tasanto muotoilee.

Alkuperäisestä tappelusta ei ole tehty ilmoitusta poliisille.

Ravintolahyökkäyksen kuulustelupöytäkirjojen valmistumiseen menee Tasannon arvion mukaan vielä viikkoja.

Ravintoloitsija ei tässä vaiheessa halua enää kommentoida asiaa, vaan uskoo viranomaisten selvittävän tapauksen.