torstai 20. toukokuuta 2010

Kunta-lehti: Asiantuntijaraportti: Helsinki hyötyy monimuotoisesta väestöstään

Kunta-lehti: Asiantuntijaraportti: Helsinki hyötyy monimuotoisesta väestöstään 20.5.2010
Helsingin kaupunki: Monimuotoisuus vahvistaa Helsingin kansainvälistä kilpailukykyä ja asukkaiden hyvinvointia
Loppuraportti: Intercultural City (pdf)

Helsingillä on useita keinoja hyötyä monimuotoisesta väestörakenteestaan niin elinkeino-, kaupunki-, kuin innovaatiopolitiikassakin, kertoo brittiläisen ajatushautomo Comedian raportti, jonka Helsingin kaupunki tilasi kaupunkikehityksen asiantuntijoilta Charles Landryltä ja Phil Woodilta.

Landry ja Wood nostavat Helsingin vahvuuksiksi teknologian kehittyneisyyden, toimivat julkiset palvelut, hyvän hallintotavan sekä elinkeinoympäristön monipuolisuuden.

Raportti löytää Helsingistä uutta, optimismia herättävää ruohonjuuritason toimeliaisuutta. He rohkaisevat kaupunkia jatkamaan projekteja, joilla kaupunkisuunnittelun keinoin elvytetään ja pehmennetään alueiden ilmettä sekä hyödynnetään niiden ominaispiirteitä.

Samalla tulee vahvistaa alueiden toimijoiden välistä synergiaa ja yhteistyötä kuten Hakaniemen hallin sekä lähistöllä toimivien etnisten toimijoiden läheisyyttä.

Samalla Landry ja Wood suosittavat avoimia areenoita yksityisten, julkisen ja kolmannen sektorin kohtaamiselle.

_________________________________________

Helsingin kaupunki: Monimuotoisuus vahvistaa Helsingin kansainvälistä kilpailukykyä ja asukkaiden hyvinvointia

Monimuotoisuus vahvistaa Helsingin kansainvälistä kilpailukykyä ja asukkaiden hyvinvointia

Helsingillä on useita keinoja hyötyä monimuotoisesta väestörakenteestaan niin elinkeino-, kaupunki-, kuin innovaatiopolitiikassakin kertoo brittiläisen ajatushautomo Comedian raportti, jonka Helsingin kaupunki tilasi kaupunkikehityksen kansainvälisiltä asiantuntijoilta Charles Landryltä ja Phil Woodilta.

Raportissa tarkastellaan sitä, millä tavoin Helsingistä voi tulla kaupunki, jonka avoimuus ja kulttuurinen monimuotoisuus vahvistavat jatkossakin kansainvälistä kilpailukykyä ja asukkaiden hyvinvointia. Lisäksi kysyttiin kuinka kaupunki voi houkutella kansainvälistä osaamista ja kuinka avoimesti keskeiset toimijat onnistuvat yhteistyössä.

Landry ja Wood nostavat Helsingin vahvuuksiksi teknologian kehittyneisyyden, toimivat julkiset palvelut, hyvän hallintotavan sekä elinkeinoympäristön monipuolisuuden. Yhteistyö korkeakoulujen, elinkeinoelämän ja kolmannen sektorin kanssa on hyvässä vauhdissa. Asiantuntijat kannustavat Helsinkiä avaamaan jatkossa myös työmarkkinoita sekä ammatillisia ja sosiaalisia verkostoja.

Raportti löytää Helsingistä uutta, optimismia herättävää ruohonjuuritason toimeliaisuutta. He rohkaisevat kaupunkia jatkamaan projekteja, joilla kaupunkisuunnittelun keinoin elvytetään ja pehmennetään alueiden ilmettä sekä hyödynnetään niiden ominaispiirteitä. Samalla tulee vahvistaa alueiden toimijoiden välistä synergiaa ja yhteistyötä kuten Hakaniemen hallin sekä lähistöllä toimivien etnisten toimijoiden läheisyyttä.

Samalla Landry ja Wood suosittavat avoimia areenoita yksityisten, julkisen ja kolmannen sektorin kohtaamiselle. Tämä edellyttää avointa keskustelua ja rohkeutta toimia yli toimialarajojen myös kaupungin sisällä. Asiantuntijat nostavat World Design Capital 2012 vuoden esimerkkinä mahdollisuudesta luoda uudenlaista näkökulmaa palveluihin.