sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Uusi Suomi: Herlin: ”Suomen kirkko auttaa mafiosoja”

Uusi Suomi: Herlin: ”Suomen kirkko auttaa mafiosoja” 2.5.2010

Kahden nuoren Romanian romanin ryöstämäksi ja pahoinpitelemäksi pari viikkoa sitten joutunut Uuden Suomen kustantaja Niklas Herlin kertoo, että hänen polvensa alkaa parantua pikkuhiljaa.

Herlin kirjoittaa näkökulmakirjoituksensa kommentissa lukeneensa ja pohtineensa Romanian romanian tilannetta Euroopassa poikkeuksellisella intensiteetillä toipilasaikanaan.

Herlin kokee Vapaa liikkuvuus ry:n ja joidenkin kirkollisten toimijoiden tekevän romaneille hallaa vaatiessaan parempia asuinolosuhteita ihmiskaupan kohteina oleville ammattirikollisiksi koulutetuille romaneille.

- Rikolliset romanialaiset ihmiskauppiaat kiittävät. Heidän tulotasonsa nousee, Herlin kirjoittaa.

- Kuulin, että rikollinen rahaliikenne Suomesta varkailta, pahoinpitelijöiltä ja kerjäläisiltä on tehty aiempaa helpommaksi. Kirkon työntekijät ovat nimittäin avustaneet tilisiirtojen hoidossa. Rahat siirtyvät liukkaasti täältä mafiosoille. Ihmiskauppiaat kiittävät kirkkoamme, Herlin väittää.

_______________________________________

Niko Herlin/jatkoa/Pojan polvi paranee (kommentti keskusteluketjussa)

Kun on tullut paljon kyselyjä, sekä itselle että toimitukseen, niin kerrottakoon, että polvi paranee hiljalleen. Viikolla kävin kontrollissa. Lääkäri sanoi, että polvea ei tarvitse leikata. Toinen hyvä uutinen oli se, että polvelle saa ”varata”. Voin siis jotensakin kävellä, tosin jalka kipsin jäykistämänä.

Kipsikin on hyvä; se on kevyt ja sen saa pois, joten suihkuunkin pääsee. Tämä on paljon mukavampi kuin keraaminen kipsi, joka hikoilee, kutiaa, haisee ja vaikeuttaa peseytymistä.

Itse asiasta. Olen puhunut ja lukenut Romanian romaneista poikkeuksellisella intensiteetillä. Täällä Suomessa kaikki eivät kyllä ymmärrä mitään siitä, mitä Euroopassa tapahtuu ja varsinkaan siitä, miten itäeurooppalaisia mustalaisia kohdellaan Euroopan unionissa. Erityisen suurta hallaa mustalaisille aiheuttavat Vapaa liikkuvuus ry ja jotkut kirkon piirissä toimivat.

Jankutan vielä kerran: minut ryösti kaksi ryöstämiseen koulutettua nuorta, jotka kertoivat tulleensa Suomeen kerjäämään. Nuorukaiset ovat ammattimaisen ihmiskaupan välineitä. Kerjäämiseen, prostituutioon, huumeiden salakuljetukseen, varastamiseen ja ryöstöihin koulutettuja Itä-Euroopan mustalaisia lähetetään Romaniasta ja parista muusta EU:n jäsenmaasta vauraampiin maihin. Rahat, joita kerjäämisellä ja rikoksella hankitaan, päätyvät sikäläisille rikollisille.

Kun Vapaa liikkuvuus ry vaatii ihmiskaupan uhreina oleville parempia asuinolosuhteita, rikolliset romanialaiset ihmiskauppiaat kiittävät. Heidän tulotasonsa nousee.

Kuulin, että rikollinen rahaliikenne Suomesta varkailta, pahoinpitelijöiltä ja kerjäläisiltä on tehty aiempaa helpommaksi. Kirkon työntekijät ovat nimittäin avustaneet tilisiirtojen hoidossa. Rahat siirtyvät liukkaasti täältä mafiosoille. Ihmiskauppiaat kiittävät kirkkoamme.

Uusimpana uutena joku suomalainen on opettanut kerjäläisjoukolle, miten Suomesta voi anoa turvapaikkaa. Näin saa ylöspidon – ja rahaa rikollisjärjestöille. Turvapaikkaa kukaan ei saa, mutta kun asian käsittelyyn menee pari viikkoa, ihmiskaupan järjestäjille kertyy mukava potti.

On ihanaa, kun Suomessa on pyyteettömiä ihmisiä, jotka haluavat auttaa kurjimmissa oloissa olevia. Mutta mustalaiskauppaa järjestävät rikolliset eivät elä kurjissa oloissa. Heitä ei tarvitse auttaa. Hyvällä tahdolla ja positiivisella energialla voisi tehdä jotain muutakin.

Ongelma on Itä-Euroopassa. Mustalaiset ovat surkeaa paarialuokkaa. Jos hyvää tarkoittavat järjestäisivät mielenosoituksia mustalaisten huonoa kohtelua vastaan asianomaisten maiden suurlähetystöjen edessä, viesti voisi mennä perille.

Ongelmaa ei ratkaista vuodessa tai kahdessa. Jos Romania, Bulgaria tai Unkari eivät suostu hoitamaan rotuongelmaansa kuntoon, meiltä voitaisiin auttaa vapaaehtoisvoimin. Vapaaehtoisvoimin koulun pystyttäminen mustalaisvähemmistön lapsille olisi suurteko – ja teko, jota sikäläiset ihmiskauppiaat pelkäisivät.

Suomen tärkein ihmisoikeusaktivisti työskentelee Euroopan parlamentissa. Hyvää tarkoittavien kannattaisi ottaa yhteyttä Heidi Hautalaan tai hänen esikuntaansa. Sieltä voisi saada osviittaa siihen, miten mustalaisia syrjiviä maita voisi painostaa asioiden hoitamiseksi kuntoon.

Ja muitakin keinoja on. Mutta kaikki, jotka yrittävät tehdä Suomesta kerjäläisten paratiisia, toimivat köyhien romanien etujen vastaisesti.

Palaillaan,

Niko H.