maanantai 17. toukokuuta 2010

YLE: Paajanen nopeuttaisi turvapaikkakäsittelyä

YLE Etelä-Karjala: Paajanen nopeuttaisi turvapaikkakäsittelyä 17.5.2010

Kokoomuksen kansanedustaja Reijo Paajanen pitää Suomen nykyistä turvapaikkapolitiikkaa liian löysänä. Paajasen mielestä erityisesti turvapaikkahakemusten käsittelyä tulisi nopeuttaa.

- Turvapaikkahakemusten käsittelyä pitää nopeuttaa, jotta oikeat turvapaikanhakijat otetaan ja sellaiset jotka liikkuvat väärillä papereilla ja passeilla, karsitaan pois. Jos ihmiset odottavat yli vuoden ylipäätään asian käsittelyä, niin sehän on aivan käsittämätön aika, sanoo Paajanen.

Ulkomaalaislain muutos on tulossa eduskunnan käsittelyyn lähiaikoina. Ehdotukseen sisältyy muun muassa tiukennuksia turvapaikanhakijoiden työnteko-oikeuteen. Sen mukaan ilman matkustusasiakirjaa liikkuvat turvapaikanhakijat saisivat tehdä työtä Suomessa vasta puolen vuoden maassaolon jälkeen. Nykyään työtä voi tehdä kolmen kuukauden jälkeen.

Paajanen ei kannata tiukennuksia työnteko-oikeuteen.

Uusi pääministeri käy Paajaselle

Reijo Paajanen ei halua ottaa kantaa noin kuukauden kuluttua käytävään hallituskumppani keskustan puheenjohtajakilpaan. Paajanen uskoo, että kaikki ehdolla olevat ovat päteviä sekä puheenjohtajaksi että päämisteriksi.

- Veikkaan kuitenkin, että puheenjohtajaksi valittaan joko Pekkarinen tai Kiviniemi. Katson, että Väyrysellä tai Kaunistolla ei ole mahdollisuuksia, toteaa Paajanen.

Lappeenrantalaiselle kansanedustajalla ei ole mitään sitä vastaan, että keskustan uudesta puheenjohtajasta tulee myös pääministeri.

- Minulle sopii. Eikä meillä ryhmässäkään ole puhuttu mitään siitä, etteikö se sopisi.