torstai 2. joulukuuta 2010

Iltalehti: Kristina Stenman sisäministeriön maahanmuuttojohtajaksi

Iltalehti: Kristina Stenman sisäministeriön maahanmuuttojohtajaksi 2.12.2010

Maahanmuuttojohtajan tehtävänä on johtaa maahanmuuttajien kotouttamisesta vastaavaa yksikköä.

Valtioneuvosto on nimittänyt oikeustieteen kandidaatti Kristina Stenmanin sisäasiainministeriön maahanmuutto-osaston maahanmuuttojohtajaksi ensi vuoden alusta.

Stenman toimii tällä hetkellä Vaasan kaupungin sosiaali-, terveys- ja sivistystoimen määräaikaisena apulaiskaupunginjohtajana. Hän oli myös RKP:n ehdokas Vaasan perusturvajohtajaksi ja toiminut aikaisemmin RKP:n ministerien erityisavustajana

Stenman toimi aikaisemmin pitkään Pakolaisneuvonta ry:ssä lakimiehenä ja toiminnanjohtajana.

Maahanmuuttojohtajan tehtävänä on johtaa maahanmuuttajien kotouttamisesta vastaavaa yksikköä, joka huolehtii muun muassa hyviä etnisiä suhteita sekä kansalaisuutta käsittelevän politiikan ja lainsäädännön valmistelusta.

___________________________________________________

Tiedote: Sisäasiainministeriön kotouttamisyksikön johtoon Kristina Stenman

Valtioneuvosto nimitti tänään sisäasiainministeriön maahanmuutto-osaston maahanmuuttojohtajan virkaan oikeustieteen kandidaatti Kristina Stenmanin 1.1.2011 alkaen. Maahanmuuttojohtaja toimii kotouttamisyksikön päällikkönä ja vastaa yksikön toiminnan johtamisesta ja tuloksellisuudesta. Kotouttamisyksikkö huolehtii maahanmuuttajien kotouttamista, hyviä etnisiä suhteita sekä kansalaisuutta käsittelevän politiikan ja lainsäädännön valmistelusta.

Kristina Stenman toimii tällä hetkellä Vaasan kaupungin sosiaali-, terveys- ja sivistystoimen apulaiskaupunginjohtajana. Aiemmin Stenman on työskennellyt tutkijana Åbo Akademin Ihmisoikeusinstituutissa ja lakimiehenä sekä toiminnanjohtajana Pakolaisneuvonta ry:ssä. Virkaan haki 23 henkilöä.