perjantai 7. kesäkuuta 2013

Ilta-Sanomat: Poliisi varoittaa: Älä päästä kerjäämässä olevaa lähellesi!

Ilta-Sanomat: Poliisi varoittaa: Älä päästä kerjäämässä olevaa lähellesi! 7.6.2013

Keski-Uudenmaan poliisi varoittaa tiedotteensa kautta kansalaisia ulkomaalaisista rikollisista.
Poliisin tietoon on alkukesän aikana tullut useita tapauksia, missä ulkomaalaiset henkilöt ovat harhauttamalla tai väkisin anastaneet ihmisiltä heidän yllään olevia koruja

Esimerkiksi torstaina Nurmijärven Klaukkalassa kaksi ulkomaalaista naista tunkeutui kerrostalon portaikkoon ja anastivat vastaan tulleelta naiselta väkisin rannekellon.

Anastajat poistuivat paikalta harmaalla tai siniharmaalla porrasperäisellä autolla. Poliisin mukaan anastajat olivat noin 20-vuotiaita naisia, joiden ihonväri oli tummahko.

Samana päivänä kello 12 Keravan Sibeliuksentiellä kaksi kerjäämässä ollutta naista anasti paikalle tulleelta naiselta sormista kolme sormusta.

- Anastajat olivat noin 20-vuotiaita ja ihonväriltään tummia. Kummassakaan tapauksessa anastajat eivät puhuneet suomea, tiedottaa poliisi.

- Poliisi varoittaa päästämästä kerjäämässä olevia henkilöitä lähelleen ja koskemasta yllään oleviin koruihin, lisää Keski-Uudenmaan poliisi.

Poliisi on kiinnostunut myös yrityksistä viedä yllä olevia koruja. Tällaisista tapauksista pyydetään ottamaan viipymättä yhteyttä hätäkeskukseen.