torstai 13. kesäkuuta 2013

Verkkouutiset: "Suomi tarvitsee maahanmuuttajia työvoimakapeikkoihin"

Verkkouutiset: "Suomi tarvitsee maahanmuuttajia työvoimakapeikkoihin" 13.6.2013

Ikääntyvä Suomi tarvitsee työperäisiä maahanmuuttajia sekä nyt, että tulevaisuudessa, sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Arto Satonen.

- Vaikeassakin taloustilanteessa on aina työvoimakapeikkoja, joihin tarvitaan työntekijöitä ulkomailta, Arto Satonen toteaa.

Tällä hetkellä tällaisia aloja ovat hänen mukaansa esimerkiksi hoitoala, maatalous- ja puutarha-ala, sekä monet palvelualan ammatit. Lisäksi erityisosaajia ja kansainvälisen kaupan ammattilaisia tarvitaan monille aloille edistämään suomalaisten tuotteiden ja palveluiden myyntiä maailmalle.

- On tärkeää, että Suomeen voidaan rekrytoida nopeasti ja sujuvasti työvoimaa ulkomailta tarpeen mukaan, Satonen sanoo.

Hönen mukaansa saatavuusharkinta ei saa estää nopeaa rekrytointia niille aloille, joissa Suomessa on pysyvä työvoimapula.

- Jos marjanpoimijan lupa makaa viranomaiskäsittelyssä satokauden ajan, niin se koituu kaikille tappioksi.

Satonen on tyytyväinen hallituksen torstaina julkistetun maahanmuuttopoliittisen strategian linjaukseen työperäisten maahanmuuttajien perheenyhdistämisen helpottamisesta.

- Tulorajojen määrittelyssä on oikeudenmukaista huomioida todelliset asumiskustannukset, Satonen toteaa ja uskoo muutoksen helpottavan ulkomaisen työvoiman rekrytointia kasvukeskusten ulkopuolelle.