sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Iltalehti: Huutelu kärjistyi etniseksi joukkotappeluksi Keuruulla - neljää epäillään

Iltalehti: Huutelu kärjistyi etniseksi joukkotappeluksi Keuruulla - neljää epäillään 11.9.2016

Poliisi epäilee neljää 20-30-vuotiasta miestä pahoinpitelystä. Epäiltyjen joukossa on sekä maahanmuuttajia että kantakeuruulaisia.

Rähäkkä sattui myöhään perjantai-iltana Keuruun pikkukaupungin ydinkeskustassa, kaupungin pääkadulla.

Osapuolet yltyivät huutelemaan toisilleen, ja kun tunteet olivat kuumenneet yli, otettiin kädet avuksi.

Neljää epäillään, mutta paikalla oli enemmänkin ihmisiä.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Timo Hänninen kertoo, ettei poliisilla ole tapauksen vuoksi ketään kiinniotettuna. Epäiltyjen henkilöllisyys on kuitenkin tiedossa ja heidät tullaan pikaisesti kuulustelemaan.

Hänninen ei osaa sanoa rähäkälle mitään yksittäistä syytä.

- Sitä yritämme tietysti nyt selvittää.

Osapuolina kahakassa olivat paikallisen vastaanottokeskuksen asukkaat sekä kantasuomalaiset miehet. Muutoin kyseessä oli rikoskomisario Hännisen mukaan varsin tavanomainen viikonloppuyötappelu, joita poliisi joutuu selvittämään.

Hyvällä tuurilla ei kukaan tiettävästi loukkaantunut sairaalahoitoa vaativalla tavalla.

Rähäkkä ei Hännisen mukaan liity suoraan yhteenkään ravintolaan tai kebab-pizzeriaan, vaan se sattui kadulla osoitteessa Keuruuntie 6. Kyseisessä paikassa kadun varrella on kahvila, joka tosin lienee ollut yöllä kiinni, ja toisella puolella katua on suurikokoinen S-Market pysäköintialueineen.

Keuruun pikkukaupungissa on kaksi vastaanottokeskusta, joista toinen sijaitsee lakkautetussa varuskunnassa. Asukkaita keskuksissa on (tai on enimmillään ollut) kunnan nettisivujen mukaan 680 henkilöä.

Määrä on paljon kaupungissa, jossa omia asukkaita on runsaat kymmenen tuhatta. Keuruu sijaitsee Keski-Suomessa Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan rajalla.

Tappelusta kertoi ensimmäisenä Suur-Keuruu-lehti.