torstai 22. syyskuuta 2016

MTV: Halla-aho: Tämä suomalaisessa maahanmuuttopolitiikassa on pielessä

MTV: Halla-aho: Tämä suomalaisessa maahanmuuttopolitiikassa on pielessä 22.9.2016
Keskisuomalainen/STT: Halla-aho haluaa Suomeen hätäpykälät tukkimaan maahantuloa

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.) kertoi Työmiehen tuumaustunnilla, mikä hänen nähdäkseen eniten mättää suomalaisessa turvapaikkapolitiikassa.

Halla-aho näkee tärkeimmäksi sen, että Suomen turvapaikkapolitiikkaa korjataan vastaamaan samaa tasoa eurooppalaisten verrokkimaiden tai ainakin pohjoismaiden kanssa. Hän toivookin Suomen kiristävän turvapaikan myöntämisen ehtoja.

– On järjen vastaista, että bagdadilaisille myönnetään turvapaikka vain sillä perusteella, että hänen kotikaupunginosansa on turvaton samaan aikaan kun muualla Irakissa on turvalliseksi luokiteltuja alueita. Tällaisen henkilön tulee ensisijaisesti siirtyä oman maan sisällä vähemmän vaaralliselle alueelle, Halla-aho sanoi.

Lisäksi Halla-aho toivoi, että ulkomaalaislain mahdollistavaa oleskeluluvan lakkauttamista hyödynnettäisiin laajemmin, mikäli suojelulle ei ole enää tarvetta. Hän myös toivoi kiristyksiä perheenyhdistämisen ehtoihin ja tiukemman tulovaatimuksen koskemaan jopa kansalaisuuden saaneita maahanmuuttajia, kuten Ruotsissa.

Halla-aho esitti myös huolensa siitä, kuinka vaikea kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita henkilöitä on poistaa maasta. Pelkona on se, että niin sanotut paperittomat henkilöt jäävät oleilemaan maahan ja hankkivat toimeentulonsa joko harmaalla taloudella tai rikollisuudella.

Ongelma koskee hänen mukaansa Suomen lisäksi myös muita turvapaikanhakijoita vastaanottaneita EU-maita.

__________________________

Keskisuomalainen/STT: Halla-aho haluaa Suomeen hätäpykälät tukkimaan maahantuloa

Halla-aho ottaisi mallia Norjasta, Tanskasta ja Itävallasta.

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho haluaa Suomeen hätätilapykälät tukkimaan maahan pyrkimistä.

Halla-ahon mukaan Suomi luo itselleen taloudellisia, sosiaalisia ja poliittisia ongelmia päästämällä maahan suuren määrän ihmisiä, jotka eivät hänen mukaansa koskaan integroidu millään mielekkäällä mittarilla suomalaiseen yhteiskuntaan.

Halla-aho ottaisi mallia Norjasta, Tanskasta ja Itävallasta, jotka ovat tiukentaneet tai tiukentamassa lainsäädäntöään.

Tällöin olisi mahdollista käännyttää toisesta EU-maasta saapuvia turvapaikanhakijoita.

– Sanomattakin on selvää, että juuri tällaista mahdollisuutta Suomi olisi tarvinnut viime syksynä Ruotsin vastaisella rajallaan, Halla-aho sanoo. Hän esiintyi tänään perussuomalaisten tilaisuudessa Helsingissä.

Halla-aho ennakoi ongelmia, mikäli Tanska ja Ruotsi marraskuussa lopettavat henkilöliikenteen kontrollin rajoillaan. Tällöin viimevuotinen tilanne voi toistua Torniossa.

Hän kannustaa Suomen kannalta haitallisen maahanmuuton määrän saamista mahdollisimman pieneksi.

– Mikään maa ei kilpaile sillä, kuka saa eniten turvapaikanhakijoita. Kaikki pyrkivät tekemään itsensä mahdollisimman vähän houkuttelevaksi tällaisille tulijoille tismalleen samasta syystä.

Halla-ahon mukaan Itävallan, Norjan ja Tanskan tapauksessa tällainen "hätäjarrumenettely" tarkoittaisi, että maa määrittelee etukäteen, kuinka paljon ihmisiä se pystyy tiettynä aikana ottamaan vastaan.

– Kun tämä määrä ylittyy rajoilla, varsinkin toisesta EU-maasta tai turvallisesta maasta tulevat ihmiset pysäytetään rajalle.