maanantai 12. syyskuuta 2016

Yle: Oulussa osoitetaan mieltä kiristynyttä turvapaikkapolitiikkaa vastaan

Yle: Oulussa osoitetaan mieltä kiristynyttä turvapaikkapolitiikkaa vastaan 12.9.2016

Mielenosoituksen järjestäjien mukaan Suomessa turvallisiksi luokiteltujen maiden turvallisuustilanne on edelleen hyvin huono, eikä esimerkiksi Irakiin, Afganistaniin tai Somaliaan ole turvallista palata.

Oulussa järjestetään maanantaina mielenosoitus kiristynyttä turvapaikkapolitiikkaa vastaan.

Mielenilmauksen järjestäjät kertovat, että mielenosoituksessa halutaan kiinnittää huomiota siihen, että Migrin turvalliseksi luokittelemien maiden turvallisuustilanne on edelleen erittäin huono, eikä esimerkiksi Irakiin, Afganistaniin tai Somaliaan ole turvallista palata.

Tapahtumaa on järjestämässä useita yhdistyksiä ja maahanmuuttajia Oulun seudulta.

Ylikomisario Arto Autio Oulun poliisista kertoo, että poliisille on ilmoitettu rauhanomaisesta mielenilmauksesta jo ennakolta. Poliisin mukaan järjestäjien kanssa on käyty hyvää vuoropuhelua. Mahdollisten vastamielenosoituksen uhan Autio arvioi vähäiseksi.

Mielenosoitus käynnistyy Tuiran koululta maanantaina kello 11. Mielenosoittajat kävelevät Tuirasta maahanmuuttovirastolle Mäkelininkadulle ja sieltä edelleen poliisitalolle Raksilaan.

Viime viikon torstaina Helsingissä järjestettiin mielenosoitus, jossa noin 300 henkilöä osoitti mieltään maahanmuuttoviraston turvapaikkalinjauksia vastaan. Maanantaina mielenosoituksia järjestetään myös muualla, esimerkiksi Rovaniemellä.