sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Verkkouutiset: Paavo Väyrynen: Juha Sipilän tempaus aiheutti maahanmuuttajien tulovirran Suomeen

Verkkouutiset: Paavo Väyrynen: Juha Sipilän tempaus aiheutti maahanmuuttajien tulovirran Suomeen 18.9.2016

Paavo Väyrysen mukaan maahanmuuttopolitiikassa tehdyistä virheistä maksetaan nyt kovaa hintaa.

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen mukaan maahanmuuttopolitiikassa on tehty pahoja virheitä sekä EU:ssa että Suomessa. Väyrynen sanoo blogissaan ehdottaneensa keväällä 2015, että Eurooppaan pyrkivät maahanmuuttajat sijoitettaisiin pakolaisleireille, joita perustettaisiin EU:n ulkopuolelle yhteistyössä naapurimaiden ja YK:n pakolaisjärjestön kanssa.

‒ Ehdotin tätä Euroopan parlamentissa. Esitin pääministeri Juha Sipilälle ja ulkoministeri Timo Soinille, että Suomi ryhtyisi ajamaan tätä linjaa neuvostossa. Näihin ajatuksiin ei tartuttu. Leirejä ryhdyttiin perustamaan vasta sen jälkeen, kun EU-maihin oli tullut yli miljoona maahanmuuttajaa.

Väyrysen mukaan vuosi sitten käynnistyi Ruotsin kautta Suomeen maahanmuuttajien virta, jonka hillitsemiseksi ei Suomessa tehty mitään. Listan kärkeen Väyrynen nostaa pääministerin ilmoituksen ottaa turvapaikanhakijoita kotiinsa.

‒ Tähän vaikutti se, että Lähi-itään, Afrikkaan ja Balkanille oli levinnyt tietoa, että Suomi suhtautuu erityisen myönteisesti turvapaikanhakijoihin. Uutisoinnin kärkenä oli pääministerin ilmoitus, että hän antaa oman asuntonsa pakolaisten käyttöön. Lisäksi turvapaikanhakijoille myönnettävät taloudelliset ja muut edut olivat Suomessa huippuluokkaa, Väyrynen kirjoittaa.

Hän sanoo lähettäneensä lokakuun 5. päivänä Juha Sipilälle viestin ja kysyneensä, miksi rajatarkastuksia ei palauteta ja miksi muita maita parempia etuja ei heti leikata. Maan kansainvälinen maine ei näistä Väyrysen mukaan toimenpiteistä olisi kärsinyt vaan maine siitä, että ihmiset kokevat tilanteen olevan täysin hallitsematon ja protestoivat.

‒ Jos Suomi olisi palauttanut tarkastukset syyskuun lopulla, Ruotsi ja Tanska olisivat tehneet samoin. Paljolta pahalta olisi vältytty. Nyt kamppaillaan maahanmuuton aiheuttamien mittavien budjettimenojen kanssa, jotka lisäävät velkaantumista. Suuri huoli on siitä, kuinka maasta saadaan poistetuksi ne, joiden turvapaikkahakemus hylätään. Virheistä maksetaan kovaa hintaa, Väyrynen sanoo.