perjantai 9. syyskuuta 2016

Uusi Suomi: Jari Tervo tv:ssä: “Suomi yrittää profiloitua lumisena Bulgariana”

Uusi Suomi: Jari Tervo tv:ssä: “Suomi yrittää profiloitua lumisena Bulgariana” 9.9.2016

Suomi on “aivan varmasti tyly maa”, sanoi kirjailija Jari Tervo tänään Ylen Pressiklubissa, jossa keskusteltiin turvapaikanhakijoista ja maahanmuuttopolitiikasta.

Ohjelmassa tuotiin esiin se, että Suomi antaa irakilaisille turvapaikanhakijoille enemmän kielteisiä päätöksiä kuin esimerkiksi Ruotsi.

– Suomi yrittää profiloitua lumisena Bulgariana, Jari Tervo sanoi.

– On vain yksi viesti: Älkää tulko tänne, sanoi oppositiokansanedustaja Emma Kari (vihr.).

Hallituspuolue perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoi, että Suomen on hyväkin olla “nuiva tai tyly turvapaikkasurffausilmiölle”. Terhon mielestä kukaan ei enää voi kiistää sitä, että ihmisiä tulee Eurooppaan hakemaan turvapaikkaa, vaikka siihen ei ole edellytyksiä.

Terhon mielestä ongelma on se, että mitään kattoa ei ole asetettu turvapaikkahakemusten aiheuttamille kustannuksille. Tervon mielestä Terho väläytti näin kansainvälisten sitoutumusten muuttamista.

Terho mainitsi myös, että turvapaikanhakijat ovat olleet pääsääntöisesti nuoria miehiä.

– Koko viime vuosi puhuttiin, että tulee vain nuoria miehiä. Nyt kun tulee naisia ja lapsia, mitä tehdään? – Lyödään ovi kiinni nenän edestä. Perheenyhdistämisen tiukentaminen, se oli julminta, vastasi Emma Kari tähän.

Tervon mielestä Suomi on kaiken kaikkiaan jähmettynyt maa. Tästä kertoo Tervon mielestä maahanmuuttopolitiikan ohella se, että SDP:stä kritisoitiin hiljattain julkaistua Ulkopoliittisen instituutin Venäjä-raporttia.