tiistai 20. syyskuuta 2016

Verkkouutiset: Jussi Halla-aho ironisoi: Jos oikein kovasti itkee, pitää perheenyhdistämisen joustaa

Verkkouutiset: Jussi Halla-aho ironisoi: Jos oikein kovasti itkee, pitää perheenyhdistämisen joustaa 20.9.2016
Yle: Perheenyhdistämishakemukset lisääntyvät rajusti – "Täytyy varautua siihen, että pitää mennä yksin synnyttämään" 19.9.2016

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.) arvostelee Facebook-päivityksessään tästä löytyvää Ylen juttua. Siinä afrikkalaisen kanssa naimisiin mennyt suomalainen nainen taistelee perheenyhdistämishakemuksen byrokratian kanssa.

– Tällaisten juttujen yhteinen nimittäjä on, että asianosaiset yrittävät panna viranomaiset tapahtuneiden tosiasioiden eteen, ja sitten tyrmistyvät, kun asiat hoidetaan ohjesäännön mukaan. Vastuullinen ihminen ottaisi etukäteen selvää, miten homma toimii, Jussi Halla-aho kirjoittaa.

– Ylen näkökulmasta taas oleellisinta on, että asianosaisten silmät täyttyvät kyynelistä. Taannoisen irakilaisen huijaripariskunnan vaimon kyynelkanavatkin tulehtuivat kaikesta itkemisestä.

Halla-aho tiivistää vastaavaksi näkemykseksi, että "jos oikein kovasti itkee, niin kyllä sääntöjen pitää joustaa!".

– Lopuksi todettakoon, että hallitus teki vakavan virheen, kun perheenyhdistämisen ehtoja tiukennettaessa toimeentuloedellytystä ei ulotettu Suomen kansalaisiin, hän huomauttaa.