tiistai 13. syyskuuta 2016

Yle: Forssassa taistellaan nyt positiivisen ilmapiirin puolesta: Hyvä maine takaisin somepäivitys kerrallaan

Yle: Forssassa taistellaan nyt positiivisen ilmapiirin puolesta: Hyvä maine takaisin somepäivitys kerrallaan 13.9.2016
Yle: Joukkotappelu murskasi pikkukaupungin ilmapiirin – Irakilainen Mohammed: "Haluan pois Forssasta"

Onko Forssa rasistien ja rettelöitsijöiden riivaama Suomen mellakka-Malmö? Ei ainakaan niiden yli tuhannen ihmisen mielestä, jotka tykkäävät Positiivisesti Vorssasta -Facebook-sivusta. Ilon kautta halutaan nyt viestiä, että kaupungissa tapahtuu paljon hyviäkin asioita.

– Kuntalaisia on jo pitkään harmittanut Vorssan maine. Pitkän aikavälin tavoite on, että 2020 kun kysytään, missä asut, voit sanoa, että Vorssassa, eikä tartte hävetä yhtään, sanoo someritariksi itseään tituleeraava forssalaismies, joka on yksi Positiivisesti Vorssasta -Facebook-sivun kymmenestä soturista.

Nimeään hän ei halua julki, sillä "Forssasta on helpompi pitää kuin kaupunginjohtaja Sami Sulkosta". Hommassa säilyy pieni mystisyys, eivätkä nimet leimaa projektia, soturi selittää.

Sivu on saanut kahdessa viikossa toista tuhatta tykkäystä. Positiiviselle ilmapiirille lienee Forssassa kysyntää?

– Jos katsoo uutisia, niin näkee hirveän negatiivisia otsikoita. Tämä on vastaisku. Tarkoitus ei ole katsoa maailmaa vaaleanpunaisin lasein, koska maailmassa ja Forssassa on paljon negatiivista, mutta sitä ei nyt haluta tuoda esiin.

Ryhmä on ollut myös kaupunkiin yhteydessä, ja kaupunki on ritarin mukaan antanut ryhmälle hiljaisen hyväksyntänsä.

Positiivisuudelle on tilausta

Muutamia viikkoja sitten Forssassa tapahtui turvapaikanhakijoiden ja paikallisväestön yhteenotto ja pian sen jälkeen järjestettiin turvapaikanhakijoita vastustava mielenosoitus. Ryhmä haluaa osoittaa maailmalle, että kyseessä on vain pieni ryhmä forssalaisia.

– Ensin oli huolestuttavaa nähdä, kuinka paljon nuoria oli mukana. Nyt, kun on kysellyt ihmisiltä, niin moni oli siellä ihan vain mielenkiinnosta. Moni tuttu on kysellyt, millaista mellakkaa ja hulabaloota teillä siellä Forssassa on. Tosi rauhallista, eikä tilanne oli niin tulehtunut kuin saattaa näyttää. Senkin takia on ollut tilausta tällaiselle sivustolle.

– Toivottavasti nyt, kun etsitään uutta kaupunginjohtajaa, joku googlettaa, että millainen paikka Forssa on ja päätyy meidänkin sivuillemme.

Myös Forssan kaupunki on ihaillut somessa herännyttä aktiivisuutta. Kaupungin viestintäsihteeri Heidi Cavén kertoo seuraavansa sivua ja reagoivansa parhaan mukaan myös muihin forssalaisiin sosiaalisen median keskusteluihin.

– Olen todella mielissäni tästä. Täällä on vähän sellainen yleinen kyllästyminen negatiivisuuteen. Sanoma leviää aina uudella tavalla, kun sen takana on jokin muu kuin virallinen taho, kuten kaupunki.

Netissä viime vuosina huomiota saanut salaliittoteoria Forssa Operation väittää, että kaikki maailman rahaliikenne tapahtuu Forssan kautta. MTV:n sketsiohjelma Putous taas väitti taannoin, että kaikki vauvat lähtevät konttaamaan kohti Forssaa. Forssalainen someritari nostaa positiivisimmiksi Forssa-jutuiksi kuitenkin hieman arkisemmat asiat.

– Sijainti on numero yksi. Ihmiset on toinen: meitä on nyt jo yli tuhat positiivista. Luonto on kolmas, meillä on hirveästi puistoja ja kaunista miljöötä, sanoo someritari.

Päivitetty 13.0.2016 kello 15.57: Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, Forssassa 25. elokuuta järjestetty mielenosoitus ei kärjistynyt yhteenotoksi, vaan yhteenotto tapahtui jo aiemmin, 23. elokuuta.