perjantai 16. syyskuuta 2016

Yle: Yli 600 ilmajokelaista vaatii kansanäänestystä nuorten turvapaikanhakijoiden asumisyksiköstä

Yle: Yli 600 ilmajokelaista vaatii kansanäänestystä nuorten turvapaikanhakijoiden asumisyksiköstä 16.9.2016

Ilmajoella mietitään, pitäisikö kunnassa järjestää kansanäänestys turvapaikanhakijanuorten asumisyksikön perustamisesta. Lain vaatimat edellytykset äänestyksen järjestämisestä täyttyvät.

Ilmajoen kunta on neuvotellut nuorten turvapaikanhakijoiden asumisyksikön perustamisesta Ely-keskuksen kanssa. Kyse on kansainvälistä suojelua tarvitsevista nuorista.

Osa kuntalaisista vastustaa hanketta ja asumisyksikön perustamisesta halutaan järjestää kunnallinen kansanäänestys. Tätä koskevaan aloitteeseen on kerätty 653 allekirjoitusta.

Ilmajoen kunnanhallitus käsittelee kansanäänestysaloitetta maanantaina ja päättää asian viemisestä kunnanvaltuuston käsiteltäväksi. Nimiä aloitteen alla on niin paljon, että lain vaatimat edellytykset kansanäänestyksen järjestämisestä täyttyvät.

Kysymys on paristakymmenestä Seinäjoen vastaanottokeskuksen nuoresta, jotka saavat opetusta Etelä-Pohjanmaan Opistolla Ilmajoella. Tähän mennessä nuoret on kuljetettu päivittäin Ilmajoelle, mutta nyt heille halutaan perustaa asumisyksikkö opiskelupaikkakunnalle.