maanantai 5. syyskuuta 2016

Iltalehti: SPR:n ilmoitus vihamielisestä viestistä johti syyteharkintaan - ylisti tuhopolttoiskuja vastaanottokeskuksiin

Iltalehti/STT: SPR:n ilmoitus vihamielisestä viestistä johti syyteharkintaan - ylisti tuhopolttoiskuja vastaanottokeskuksiin 5.9.2016

SPR:n tekemä ilmoitus vihamielisestä Facebook-viestistä on edennyt syyteharkintaan, kertoo tutkinnanjohtaja Vesa Elomaa poliisista.

Syyttäjä on Elomaan mukaan kuitenkin halunnut asiaan vielä lisätarkistuksia.

Viestissä voimanoston entinen maailmanmestari ja voimailualan yrittäjä Ano Turtiainen (Facebook-profiilissaan Samuel Turtiainen) ylisti tuhopolttoiskuja vastaanottokeskuksiin ja pohti, olisiko aika laajentaa niitä "vihollisen pääpaikkoihin, joista sen toimia johdetaan", eli SPR:ään.

Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) tykkäsi julkaisusta, mutta perui myöhemmin tykkäyksensä. Hän sanoi Twitterissä katsoneensa vain kirjoituksen kanssa jaettua linkkiä ja jättäneensä väkivaltaa lietsovat saatesanat lukematta.

Elomaan mukaan poliisilla on ollut jutussa vain yksi epäilty. Poliisi on tutkinut asiaa julkisena kehottamisena rikokseen.