tiistai 21. lokakuuta 2008

HS: Vihreät kannattavat maahanmuuttajille työnhakua nimettömänä

Helsingin Sanomat kertoo vihreiden kannattavan anonyymia työnhakua. Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Anni Sinnemäen mukaan nimettömät hakemukset tukisivat maahanmuuttajien työllistymistä.

Sinnemäki ja vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi tukevat
Astrid Thorsin arviota, että jotkut perussuomalaisten ehdokkaat suhtautuvat maahanmuuttoon vihamielisesti. Timo Soinin mukaan perussuomalaiset ei puolueena vihaa ketään. Soini arvioi Thorsin julkisen kommentoinnin vain lisäävän puolueensa kiinnostavuutta.

Helsingin Sanomat:
Vihreät kannattavat maahanmuuttajille työnhakua nimettömänä
21.10.2008 14:24


Vihreä Lanka:
Sinnemäki laittaisi maahanmuuttajat työnhakuun nimettöminä
21.10.2008


Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki sanoi tiistaina vihreiden tukevan kunnissa niin sanottua anonyymia työnhakua.

Se tarkoittaa, että työnhakija voisi lähettää työhakemuksensa työkokemuksineen ja koulutuksineen nimettömänä, jotta hakijaa ei syrjitä ainakaan nimen perusteella. Hakijan nimi ja maahanmuuttajatausta paljastuisivat vasta haastattelutilanteessa.

Ehdotuksella vihreät tukevat maahanmuuttajien työllistymistä. Sinnemäen mukaan muista maista on näyttöä, että pelkän nimen perusteella syrjitään. Anonyymista työnhausta on kokemuksia Ruotsista. "Se tasa-arvoistaa tilannetta."

"Siitä olisi hyvä keskustella myös Helsingissä", hän sanoo kotikaupungistaan jossa hän on myös valtuutettuna.

Vihreät ovat vaaleissa ehkä kaikista puolueista eniten liikkeellä monikulttuurisuuden ja maahanmuuton lisäämisen puolesta.

Vihreät yhtyvätkin maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin (r) näkemykseen, että perussuomalaisten ehdokkaiden joukossa on maahanmuuttoon vihamielisesti suhtautuvia ehdokkaita.

"Kyllä heitä on", sanovat sekä Anni Sinnemäki että vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi. "Vuoden 2003 jälkeen on eduskuntaan ja valtuustoihin äänestetty roisin kriittisesti maahanmuuttajiin suhtautuvia ehdokkaita." Sinnemäki sanoo.

Hänen mukaansa äänet ovat kuitenkin menneet hukkaan, sillä poliitikot eivät ole kyenneet toimimaan niin kuin äänestäjät ehkä ovat halunneet.

Laturi huomautti, että jokainen puolue on vastuussa ehdokkaistaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kirjoitti blokissaan sunnuntaina, että puolue ei vihaa ketään.

"Tilanne on herkullinen, kun Astrid Thors työntää Perussuomalaisten vaalivankkureita."